11-03-’17: THE RANGERS – Olympic Comines 1-0

The Rangers hebben een zeer belangrijke zege behaald tegen een rechtstreekse concurrent na een intense wedstrijd met een prachtig slotakkoord voor de thuisploeg.

De wedstrijd zat lange tijd op slot tussen twee evenwaardige ploegen die bovendien achterin weinig weggaven, de bezoekers hadden in de eerste helft dan weer het meeste balbezit. Het was dan ook wachten tot de 20′ om het eerste doelgevaar te noteren, Marijn De Meulenaere nam een vrije trap van kapitein Gianni Demoen over waarop de bezoekende doelman zich moest rekken om de bal diep uit de benedenhoek te halen. Doelman Dries werd in de 28′ een eerste keer aan de tand gevoeld maar ook hier ging de plaatselijke doelman goed plat. Net voor het ingaan van de rust in de 43′ noteerden we nog een scrimmage voor het plaatselijk doel waarop doelman Dries uiteindelijk de bal kon veroveren, ruststand 0-0.

De tweede helft verliep dan weer licht in het voordeel van de thuisploeg, vroeg in de herneming in de 50′ ging Kevin Messiaen recht op doel af waarop de bezoekende doelman correct in de voeten ging en weg kans. De thuisploeg was in de 60′ dan weer zeer dicht bij de openingstreffer nadat Niels Vandamme een strakke vrije trap voor doel afleverde en Marijn De Meulenaere centimeters tekort kwam om de bal in doel te schieten. De bezoekers troffen dan weer in de 65′ na een trap de dwarsligger. Het zag er hoe langer hoe meer naar uit dat de ploeg die eerst zou scoren zou gaan lopen met de volle buit. De bezoekers waren in de 72′ nog eens zeer dreigend met een schot die maar nipt voorlangs ging. Het was uiteindelijk de thuisploeg die in de 85′ toch dat ene gaatje vond, Timo Maertens verstuurde een strak aangesneden center richting grote rechthoek op het hoofd van Jens Verschoore die de bal buiten het bereik van de bezoekende doelman onhoudbaar in de winkelhaak kopte 1-0.Er restte de bezoekers geen tijd meer om nog iets terug te doen, de thuisploeg had alles onder controle. De vreugde en de ontlading was bij The Rangers groot toen de correct en goed leidende scheidsrechter deze overigens sportieve wedstrijd met veel inzet affloot.

De zege van de thuisploeg was op basis van de betere kansen zeer nipt maar ook verdiend. The Rangers verdienen dan ook een dikke pluim voor hun inzet. Later op de avond werd het feestje verdergezet tot diep in de nacht op het jaarlijks clubfeest. Er volgen nu nog 4 wedstrijden om het beoogde resultaat de top 5 behalen te bereiken, deze zege is alvast een stap in de goede richting.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Yves Deceunninck ( 32′ Dieter Naert), Gianni Demoen (46′ Niels Vandamme), Aäron Ferret, Timo Maertens, Jens Verschoore, Ruben Depoorter, Guillaume Vanpeteghem, Kevin Messiaen ( 89′ Lorenzo Maddelein), Marijn De Meulenaere en Nicolaas Mulkers (55′ David Lernout).

Doelpunt: Jens Verschoore.

Gele kaarten: Maertens Timo en Jens Verschoore.

Rode kaarten: nihil.