07-04-’18: Beker 1/8 finale The Rangers – FC Leiejongens Deinze 0-1

The Rangers zijn met het kleinste verschil uitgeschakeld in de 1/8 finale van de beker na een open en spannende wedstrijd, beide ploegen namen elk één speelhelft voor hun rekening, de bezoekers de eerste helft en in de tweede helft was de thuisploeg dan weer het meest dominant.

De bezoekers een ploeg uit de linker kolom van eerste provinciale startte het sterkst, de thuisploeg moest een tandje bijsteken om het tempo bij te benen. Op het kwartier voetbalde de bezoekers dan toch een doelrijpe kans bij elkaar door doelman Kenny met de vuisten in hoekschop geduwd, uit de daaropvolgende hoekschop konden de bezoekers alsnog scoren met het hoofd 0-1. Gaandeweg in de eerste helft herstelde de thuisploeg het evenwicht met in de 23′ een uitstekende mogelijkheid voor Jordi Vandamme die een assist van Steven Cnockaert nipt over besloot. Dezelfde Jordi Vandamme besloot luttele minuten later en in de 27′ nu nipt voorlangs. De wedstrijd golfde nu goed op en af en in de 31′ strandde een kopbal van de bezoekers na een vrije trap op de deklat. In de 40′ creëerde Sandy Decaestecker een open doelkans voor de thuisploeg die door iedereen gemist werd. Met nog een prima assist van Jordi Vandamme en een directe uithaal van Jens Verschoore nipt over in de 45′ werd de rust ingegaan met een 0-1 stand.

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer om in de eerste tien minuten voluit op zoek te gaan naar dat tweede en verlossende doelpunt. De Rangers defensie gaf geen krimp en kon bovendien rekenen op een uitstekende doelman Kenny die in de 46′ en de 53′ met evenveel knappe reddingen gevat tussen kwam. Een vrije trap van Alexander Kindt in de 55′ door kapitein Steven Cnockaert met het hoofd op de deklat gekopt was meteen het signaal voor de thuisploeg om de wedstrijd in handen te nemen en niet meer te lossen, de bezoekers werden nu op de counter aangewezen. In de 57′ was er opnieuw grote dreiging vanwege de thuisploeg met een uitstekende voorzet van Timo Maertens voor doel die van een haar gemist werd. Dezelfde Timo Maertens opende dan weer met een heerlijke dieptepass in de 65′ op David Lernout die net een controle teveel nodig had om af te ronden. De thuisploeg moest nu noodgedwongen nog meer risico’s nemen waardoor de bezoekers meer ruimte kregen voor de tegenaanval, in de 70′ moest doelman Kenny redding brengen met de voet en in de 83′ werd een open doelkans door de bezoekers onbesuisd over geschoten. Het absolute slotakkoord was dan weer voor de thuisploeg die in de toegevoegde tijd en na een vrije trap van Alexander Kindt via Jens Verschoore nog op de staander schoot, het was net niet, volledig naar het beeld van de wedstrijd voor de thuisploeg.

Er rest ons nu enkel nog 4 finales tot het einde van het seizoen om een gooi te doen naar de tweede plaats in de klassering die automatisch recht geeft op promotie. Volgende week staat ‘ t Bankse Wevelgem op het programma de rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats, we gaan er in ieder geval volledig voor en zien wel waar we uitkomen.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Niels Vandamme, Dieter Naert, Aäron Ferret (70′ Wouter Deweer), Timo Maertens, Jens Verschoore, Steven Cnockaert, Alexander Kindt, Jordi Vandamme, Nicolaas Mulkers (56′ David Lernout) en Sandy Decaestecker.

Doelpunten: nihil.

Gele kaarten:  Steven Cnockaert en David Lernout.

Rode Kaarten: nihil.