18-02-’17: The Rangers – FC Goe Bijn Kuurne 2-1

Het is helemaal geen wandeling in het park geworden voor The Rangers, in tegendeel het was knokken en helemaal in het slot nog bibberen om de 3 punten aan huis te houden.

Was het vroege voorjaarszonnetje de oorzaak van het feit dat de thuisploeg niet bij de les was van bij de aftrap, wie weet, feit is wel dat de bezoekers reeds in minuut 3 op voorsprong kwamen nadat een hoekschop rechtstreeks in doel geschoten werd 0-1, de wedstrijd moest nog beginnen en de thuisploeg keek al tegen een achterstand aan. Met hun snelle spitsen bleven de bezoekers het de thuisploeg moeilijk maken, doelman Dries moest in de 11′ na een gekrulde vrije trap rond de muur de bal uit de benedenhoek halen. Na het heftig openingskwartier van de bezoekers herstelde de thuisploeg stilaan maar zeker het evenwicht. De bordjes stonden in de 20′ dan weer gelijk nadat kapitein Steven Cnockaert met een splijtende dieptepass Marijn De Meulenaere op weg gezet had naar doel, Marijn nam iedereen in snelheid om vervolgens de bal haarfijn onder de bezoekende doelman in doel te schuiven 1-1. Nog voor de rust hadden beide ploegen nog elk één grote mogelijkheid om te scoren, doelman Dries moest in de 30′ zijn doel verlaten om een aanstormende snelle spits de bal uit zijn voeten te halen en in de 43′ werd een poging van Marijn De Meulenaere nog van de doellijn gekeerd, de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

De tweede helft verliep nu wel grotendeels in het voordeel van de thuisploeg, ze wonnen de meeste duels en achterin zat alles goed op slot. Een centershot van Maarten Landuyt spatte in de 46′ open op de kruising, dit was meteen het signaal voor de thuisploeg om de druk te verhogen en een versnelling hoger te schakelen, met succes want toen kapitein Steven Cnockaert met een loepzuivere pass Marijn De Meulenaere voor doel afzonderde kende Marijn geen genade en vloerde de bezoekende doelman met een laag overhoeks ingeschoten bal 2-1. Deze uiterst faire wedstrijd kabbelde verder onder de kundige leiding van een prima scheidsrechter en tegen een zeer gedisciplineerde jeugdige tegenstrever. De thuisploeg had de controle over de wedstrijd en ging op zoek naar een derde geruststellende treffer en in de 68′ waren ze er dicht bij toen Guillaume Vanpeteghem op aangeven van Dieter Naert op de staander besloot. De wedstrijd bleef hierdoor spannend temeer de bezoekende doelman sterk stond te keepen, in de 80′ verijdelde  hij met een ultieme reflex na een vloeiende collectieve aanval nog een zeker doelpunt. De thuisploeg mocht zelfs ook nog van geluk spreken dat de enige mogelijkheid van de tweede helft in de 87′ van de bezoekers naast doel besloten werd.

De overwinning van The Rangers was zeer nipt maar wel verdient, het was overigens een belangrijke zege met het oog op het vooropgestelde doel de top 5 behalen, komende week staat er een bekerwedstrijd op het programma naar SDJ Bellegem een ploeg uit eerste provinciale, een leuke verplaatsing die we met een busje doen.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Wouter Deweer, Gianni Demoen, Aäron Ferret, Timo Maertens, Jens Verschoore (60′ Dieter Naert), Guillaume Vanpethegem, Steven Cnockaert, Maarten Landuyt (60′ Niels Vandamme), Marijn De Meulenaere en Kevin Messiaen (75′ Lorenzo Maddelein).

Doelpunten: Marijn De Meulenaere 2x

Gele kaarten: Timo Maertens  .

Rode kaarten: nihil.