29-04-’17: Sensation All Stars Kuurne – The Rangers 0-4

Opdracht volbracht!, The Rangers hebben hun doelstelling, de top 5 van de rangschikking gehaald. Door de aangekondigde reekshervorming voor komend seizoen zullen The Rangers samen met de degradanten van 1° provinciale en de top van de andere reeksen 2° provinciale één reeks tweede provinciale vormen, een nieuwe uitdaging staat te wachten.

The Rangers moesten absoluut de laatste wedstrijd winnen om hun doelstelling te behalen, dit zorgde voor de nodige druk temeer de thuisploeg aanvankelijk fel begon aan de wedstrijd, in het openingskwartier werden de bezoekers constant onder druk gezet met hoge pressing en snelle balcirculaties zonder al te veel doelgericht gevaar evenwel. Het eerste echt doelgevaar kwam er zelfs van de bezoekers in de 16′ na een strak getrapte vrije trap van Niels Vandamme kopte Ruben Depoorter nipt naast. Aan de overzijde en in de 18′ knutselde de thuisploeg een aardige aanval in elkaar waarop doelman Dries met een prima redding op een stuitende bal zijn ploeg van een vervelende achterstand behoedde. De bezoekers herstelden het evenwicht en na aandringen van David Lernout en de daaropvolgende inworp tot bij Lucas Duran kon deze zijn laatste belager uitschakelen om de bal in de voeten van de volledig vrijstaande Kevin Messiaen te schuiven die niet aarzelde om de 0-1 in doel te schieten. De druk viel helemaal van de schouders van The Rangers toen nauwelijks twee minuten later Niels Vandamme met een perfect getrapte cross David Lernout bereikte die de bal in één tijd op de slof nam om hem vervolgens in de kruising te schieten vanop 25 meter, het was een beauty de 0-2. De bezoekers waren net voor de rust in de 43′ opnieuw gevaarlijk na een vrije trap van Aäron Ferret met het hoofd verlengd door Ruben Depoorter op het hoofd van David Lernout die naar de kruising mikte maar de plaatselijke doelman kon nog met een ultieme reflex een doelpunt vermijden, ruststand 0-2.

De voorsprong bracht rust in het spel van The Rangers die volledig de controle over de partij hadden, zelf voor gevaar zorgden en niks meer weggaven. Na een perfect getrapte hoekschop van Jens Verschoore in de 63′ moest de kopbal van Wouter Deweer door een verdediger van de doellijn gekeerd worden. De thuisploeg dreigde in de tweede helft nog één keer met een kopbal na een vrije trap die naast ging. The Rangers zaten in de 73′ dan weer helemaal op rozen nadat Nicolaas Mulkers een gave voorzet in de voeten van de inkomende Wouter Vandenabeele stak en deze laatste niet aarzelde om de 0-3 binnen te schieten. Twee minuten later vertrok Wouter Vandenabeele dan weer vanop zijn eigen helft om helemaal de afstand tot de grote rechthoek te overbruggen en de doelman te lobben die met een ultieme reflex de poging in hoekschop duwde. Het orgelpunt kwam er uiteindelijk toch in de 88′ nadat de plaatselijke doelman een strak schot van Nicolaas Mulkers half gekeerd had viel de bal in de voeten van de ingekomen “Lello” Lorenzo Maddelein die vanop 35 meter met een heerlijk getrapte lob de doelman het nakijken gaf, de 0-4 was er één om in te lijsten. The Rangers hadden met een collectief gave prestatie en na een beresterke 2° helft de zege meer dan verdiend.

Het doek is meteen gevallen over het seizoen 2016-2017. De tijd is aangebroken om het iets rustiger aan te doen en ons rustig voor te bereiden op het nieuwe seizoen dat zo wie zo iets speciaals zal worden met het 50 jarig bestaan en in een compleet nieuwe reeks, het wordt alvast een nieuwe uitdaging. Bij leven en welzijn zullen er we er dan ook opnieuw bijzijn bij het begin van de competitie met ons wekelijks wedstrijd verslag.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Wouter Deweer, Gianni Demoen, Aäron Ferret, Niels Vandamme (55′ Timo Maertens), Lucas Duran (66′ Nicolaas Mulkers), Jens Verschoore, Ruben Depoorter, Kevin Messiaen (70′ Maarten Landuyt), Wouter Vandenabeele (85′ Lorenzo Maddelein) en David Lernout.

Doelpunten: Kevin Messiaen, David Lernout, Wouter Vandenabeele en “Lello” Lorenzo Maddelein.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.