22-04-’17: Sparta De Mythe Wevelgem – The Rangers 1-2

Het heeft bloed zweet en tranen gekost maar The Rangers zijn er uiteindelijk in een bloedstollend slot van de wedstrijd in geslaagd om nipt maar verdiend de fel beheerde zege richting Moorslede mee te nemen.

De thuisploeg opende fel met veel balbezit en hoge pressing wat niet meteen enig gevaar van betekenis opleverde, de bezoekers voerden enkele positionele correcties door om zelf in de 8′ voor de eerste serieuze dreiging te zorgen, een strak getrapte vrije trap van Wouter Deweer werd in één tijd door David Lernout op de staander getrapt. Na het fel openingskwartier van de thuisploeg werd het evenwicht hersteld met in de 20′ een prima center van Niels Vandamme doorgekopt door Ruben Depoorter in de voeten van Nicolaas Mulkers die in het zijnet besloot. De openingstreffer viel dan uiteindelijk toch in de 22′ nadat Wouter Vandenabeele op snelheid doorging en zijn poging in eerste instantie door de thuisdoelman geblokt werd maar in de rebound door een alerte David Lernout in doel geschoten werd 0-1. De bezoekers zorgen voor het meeste gevaar in de zone van de waarheid met o.a. in de 40′ een center van Wouter Vandenabeele door Ruben Depoorter nipt over gekopt. De thuisdoelman pakte in de 43′ uit met een geweldige redding door een schot van Guillaume Vanpethegem zomaar uit de kruising te zweven. Op slag van rust noteerden we dan toch een mogelijkheid voor de thuisploeg in corner gewerkt en uit de daaropvolgende hoekschop moest doelman Dries zeer alert zijn om de bal uit het doelvlak te zweven. Helemaal in de slotminuut van een onderhoudende eerste helft leek Wouter Vandenabeele op weg naar een doelpunt maar de staat van het veld was spelbreker waardoor de poging van Wouter verloren ging, de rust werd met een 0-1 stand ingegaan.

De bezoekers gingen in de tweede helft verder op zoek naar een tweede en meer geruststellende treffer, in de 55′ was het bijna zover, jammer genoeg strandde het strak en grond scherend schot van Nicolaas Mukers op de binnenkant van de staander, dichter kun je niet bij een doelpunt zijn. Stilaan maar zeker werden de ruimtes tussen de linies groter en na een scherpe counter van de thuisploeg moesten The Rangers in de 57′ rekenen op een uitstekende tussenkomst van doelman Dries die met de vingertoppen zijn netten gaaf hield. De thuisploeg bleef het proberen in de omschakeling en in de 75′ stonden de bordjes na een snelle en scherp uitgevoerde aanval opnieuw in evenwicht 1-1. The Rangers die niet genoeg hadden met één punt waren niet aangeslagen en reageerden meteen door de druk op te voeren aanvankelijk zonder succes tot in de 85′ wanneer een voorzet van Maarten Landuyt voor de voeten van David Lernout viel en deze verschroeiend uithaalde maar met een geweldige redding van de thuisdoelman bleef de stand alsnog gelijk. De tijd begon nu echt te dringen en de druk werd zo mogelijk nog opgevoerd door de strijdvaardige bezoekers en in de 88′ viel dan uiteindelijk het verlossend doelpunt, Guillaume Vanpethegem dropte de vrije trap in de grote rechthoek en super sub Maarten Landuyt scoorde vanuit de draai overhoeks laag in doel 1-2. Helemaal in de slotminuut was er nog een uitstekende mogelijkheid voor Guillaume Vanpeteghem op aangeven van Wouter Vandenabeele nipt over doel besloten. Het hoeft geen betoog dat het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter als muziek in de oren klonk van de bezoekers.

De zege was nipt maar verdiend na een sterke collectieve prestatie van The Rangers die voluit gaan voor de fel begeerde plaats in de top vijf van de rangschikking, met nog één wedstrijd te spelen zijn ze dicht bij hun doel nog 3 punten en het is zover, nog één keer 90 minuten volle gas geven!

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Wouter Deweer, Yves Deceunninck, Aäron Ferret, Niels Vandamme, Jens Verschoore ( 6o’ Lucas Duran), Guillaume Vanptehegem, Ruben Depoorter, Nicolaas Mulkers ( 70′ Maarten Landuyt), David Lernout en Wouter Vandeabeele.

Doelpunten: David Lernout en Maarten Landuyt.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.