19-05-’07: [Finale Cap Colors Cup ] Spar Decor Marc Lendelede – The Rangers 5-1

The Rangers kunnen met opgeheven hoofd het seizoen 2006-2007 uitwuiven en daar kan de verloren bekerfinale niks aan veranderen, het blijft immers een prestatie op zich om die finale te halen. The Rangers hadden terug gekozen voor de jongens die hen tot in de finale gebracht hadden, de thuisploeg daarentegen was op niet minder dan 6 plaatsen gewijzigd en versterkt t.o.v. de halve finale, ieder zijn aanpak eigenlijk! De thuisploeg had mede door zijn aanpak meer individueel talent tussen de lijnen staan en ze openden ook het sterkst aan de wedstrijd. De eerste grote kans was evenwel voor The Rangers, in de 15′ glipte Jurgen Vanelslander door de buitenspelval en ging alleen op doel af maar net voor hij afdrukte botste de bal nog even waardoor zijn schot net over het doel keilde. De volgende mogelijkheid was voor de thuisploeg, in de 20′ werd een schot nipt in corner verwerkt. In de 28′ stond het dan weer 1-0 nadat Christ Derijckere een vrije trap keurig naast de muur in de verste hoek verwerkte. De reactie van The Rangers volgde vrijwel onmiddelijk in de 33′ schoot Antony Popelier maar nipt over. De rust werd bereikt met 1-0. Wat in de tweede helft allemaal gebeurde is voer voor een regelrechte triller. Reeds in de 46′ was er een afgekeurde goal nipt buitenspel van Lieven Bridelance op een heerlijke center van Gino De Beer. The Rangers grepen de thuisploeg nu bij de keel maar op een diefje maakten ze op het uur de 2-0. Meteen het sein voor de bezoekers om de druk nog meer op te voeren maar het geluk stond duidelijk niet aan hun zijde toen Jurgen Vanelslander in de 62′ zijn strafschop gestopt zag, een penalty na een haakfout op Lieven Bridelance. Nog geen minuut later ranselde de thuisdoelman op magistrale wijze een geplaatste bal uit de winkelhaak van Jurgen Vanelslander. In de 70′ was er dan weer hoop wanneer Lieven Bridelance een center van Antony Popelier in doel verwerkte, de aansluitingstreffer gaf moed, niet voor lang echter want uit het niets en op de counter in de 76′ werd het lot van de moedige Rangers helemaal bezegeld toen de thuisploeg de 3-1 op de bordjes zette. De veer was nu gebroken en tegen het einde van de partij liep Decor Marc nog uit tot 5-1. The Rangers hadden als ploeg alles gegeven. Einde meteen van het seizoen waarin de jeugd steeds uitdrukkelijker op de deur komt kloppen, en dit moet ons hoopvol stemmen, de toekomst van The Rangers lijkt verzekerd.

Speelden voor The Rangers: Lorenzo Maddelein, Gino De Beer, Thijs Verholle, Claude Lybeer, Nico Warlop, David Lernaut, Antony Popelier, Jurgen Vanelslander, Elias Wolleghem ( 48′ Dries Lakiere), Lieven Bridelance en Sven Strinckx.

Doelpunten: ’70 Lieven Bridelance (2-1)