15-10-’16: FC Goe Bijn Kuurne – The Rangers 2-7

The Rangers hebben op de juiste manier gereageerd op de derby nederlaag van afgelopen week, in tegenstelling tot vorige week konden de beide coaches Hans en Lorenzo ditmaal wel beschikken over een ruime kern en dat scheelt alvast een flinke slok op de borrel.

Het eerste doelgevaar van de wedstrijd werd in de 5′ genoteerd en kwam van de thuisploeg met een niet ongevaarlijk schot nipt voorlangs. De bezoekers waren een eerste keer gevaarlijk in de 12′ langs Marijn Demeulenaere die zijn gekraakt schot in twee tijden door de plaatselijke doelman gestopt zag. De openingstreffer viel dan weer in de 15′, Steven Cnockaert speelde Marijn Demeulenaere vrij in de grote rechthoek en tegen zijn laag overhoeks ingeschoten bal had de thuisdoelman ditmaal geen verhaal 0-1. een thuisaanvaller glipte in de 22′ op een tegenaanval door de buitenspelval om vervolgens doelman Dries kansloos te laten op de 1-1. The Rangers reageerden meteen en een minuut later stond het alweer 1-2 nadat Marijn Demeulenaere enig mooi rond zijn belager draaide om vervolgens en in de draai de bal met een vluchtschot in het dak van het doel te schieten, de 1-2 was dan ook een beauty. De bezoekers duwden nu door en in de 25′ dook kwel duvel van de thuisploeg Marijn Demeulenaere terug voor doel op, ditmaal kon de plaatselijke doelman nog half de poging keren, de bal belandde in de voeten van de goed gevolgde Maarten Landuyt die de 1-3 zo maar in te schieten had. Een onbestrafte duwfout in de 28′  op Steven Cnockaert was de inleiding tot de vrijgeleide van een thuisspeler die de aansluitingstreffer meteen van net buiten de grote rechthoek in doel schoot 2-3. Na een trekfout op de doorgebroken Kevin Messiaen in de grote rechthoek legde de scheidsrechter in de 31′ de bal terecht op de stip, kapitein Gianni Demoen nam zijn verantwoordelijkheid en zette de 2-4 op de bordjes. Net voor de rust en in de 43′ werd het zelfs nog 2-5 nadat sterkhouder Steven Cnockaert een vrije trap van net buiten de grote rechthoek perfect rond de muur krulde en laag in de benedenhoek binnen schoot.

In de tweede helft hadden The Rangers de wedstrijd dan weer goed onder controle, ze deden dit met goed en degelijk combinatie voetbal onder de kundige regie van rustpunt en schakelspeler nieuwkomer Guillaume Vanpeteghem. De thuisploeg werd verder op de eigen helft terug geduwd waardoor ze in de tweede helft zelf geen enkele doelrijpe poging meer konden  creëren. In de 50′ moest de thuisdoelman redding brengen met de voet op een hard en gericht schot van Niels Vandamme, de druk van de bezoekers hield aan en in de 55′ werd een handspel van een thuisverdediger in de grote rechthoek terecht bestraft met een nieuwe strafschop, ook ditmaal door kapitein Gianni Demoen feilloos omgezet 2-6. De wedstrijd kabbelde nu rustig verder en in de 72′ stak Ruben Depoorter na een vlot uitgevoerde collectieve aanval de bal in de loop van David Lernout die nipt voorlangs mikte. Het slotakkoord van de wedstrijd was in de 85′ weggelegd voor Ruben Depoorter die een patent vrije trap van Wouter Deweer aan de 2° staander onhoudbaar inkopte 2-7.

Het is en ruime en dik verdiende zege geworden voor The Rangers goed voor het vertrouwen, en een basis om op verder te bouwen.

Speelden voor The Rangers:   Dries Grymonpon, Yves Deceunninck, Dieter Naert, Gianni Demoen, Wouter Deweer, Kevin Messiaen ( 46′ David Lernout), Guillaume Vanpeteghem, Steven Cnockaert (46′ Jens Verschoore), Maarten Landuyt ( 46′ Niels Vandamme), Marijn Demeuenaere ( 56′ Nicolaas Mulkers) en Ruben Depoorter.

Doelpunten: Marijn Demeulenaere 3x, Gianni Demoen 2x, Steven Conckaert en Ruben Depoorter.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.