08-02-’20 VK Nieuwe Wijk Lozer – The Rangers 6-1

Het is andermaal een teleurstellende zes puntenwedstrijd geworden voor The Rangers.

De eerste helft was nochtans van een heel aardig niveau. The Rangers hadden in het aanvangskwartier licht de bovenhand zonder evenwel veel kansen te creëren. Uit het niets stond het dan plots 1-0 voor de thuisploeg, na balverlies op het middenveld mocht een thuisspeler zonder druk een perfecte voorzet trappen die aan de 2° paal kon binnen gekopt worden, een opdoffer voor de bezoekers. Vrijwel direct daarop stonden de bordjes bijna gelijk, Nicolaas Mulkers glipte door de buitenspelval en kwam alleen voor doel maar de hoek was ondertussen te schuin geworden om de thuisdoelman te kloppen. In minuut 20 moeten The Rangers altijd op gelijke hoogte komen wanneer ze met 3 man alleen voor de thuisdoelman kwamen, de reuzekans werd vakkundig verprutst. Een vluchtschot van Guillaume Vanpethegem werd door Nicolaas Mulkers net voor de doelman kon ingrijpen in doel gedevieerd 1-1. Op het halfuur kwam de thuisploeg bijna terug op voorsprong maar het schot spatte open op de staander, voor de rest van de eerste helft viel er geen doelgevaar meer te noteren en de rust werd met een 1-1 stand bereikt.

Tijdens de rust werd er gevraagd om scherp uit de kleedkamer te komen maar blijkbaar zijn die woorden niet goed aangekomen want wat The Rangers op de mat brachten de tweede helft was niet om aan te zien. Binnen de eerste 5 minuten stond het 3-1. Het twee doelpunt van de thuisploeg was een Lucky goal een schot viel over doelman Yentl in de hoek binnen 2-1. Kort daarop gevolgd door een slecht uitspelen van de buitenspelval waardoor een thuisspeler alleen door simpel de 3-1 kon binnen tikken. De genadeslag voor The Rangers, de kopjes gingen naar beneden, geen enkele combinatie lukte nog bij de bezoekers, bovendien begonnen vele spelers uit positie te lopen in een poging om de boel te forceren, het had een averecht affect want zo werkt voetbal niet. Keer op keer bij balverlies bij de bezoekers was de thuisploeg aarts gevaarlijk, ze konden dan ook nog 3x scoren met de zware 6-1 nederlaag als gevolg.

De operatie redding is er niet simpeler op geworden, het wordt moeilijk, mathematisch is het nog mogelijk, we moeten er blijven in geloven.

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslyppe, Ruben Depoorter, Gianni Demoen (75′ Milan Huysentruyt), Dieter Naert, Niels Vandamme (60′ Lucas Vandermersch), Guillaume Vanpetgehem, Kevin Messiaen, Wouter Deweer, Olivier Dejonghe, Aäron Ferret (65′ Maarten Landuyt) en Nicolaas Mulkers.

Doelpunt: Nicolaas Mulkers.

Gele kaarten: Wouter Deweer.

Rode kaarten: nihil.