05-10-’19 The Rangers – VK Nieuwe Wijk Lozer 5-5

De kop is eraf, het eerste punt is binnen en dit na een open wedstrijd tussen twee sportieve ploegen en gekruid met een ouderwetse score.

Het eerste doelpunt viel heel vroeg in de wedstrijd, de 0-1 stond reeds na 3 minuten op de bordjes, doelman Kenny was verrast door een botsende bal. De thuisploeg was meteen op achtervolgen aangewezen, niet voor lang echter want een voorzet van nieuwkomer Siebren Cornette werd door Milan Huysentruyt verlengd tot bij de inschuivende Maarten Landuyt die fraai de 1-1 binnen schoot. Maarten had blijkbaar de smaak te pakken hoe anders te verklaren dat hij luttele minuten later en in de 8′ ei zo na opnieuw scoorde, alleen was dit bij het uitverdedigen en aan de verkeerde kant, de onderkant van de deklat behoedde de thuisploeg van een own goal. Aan de overzijde en nu wel aan de juiste kant had de bezoekende doelman wel enige moeite om een voorzet schot van opnieuw Maarten Landuyt over te duwen. Doelman Kenny moest dan weer vol aan de bak in de 35′ om redding met de voet te brengen, het was meteen de start van een dolle tien minuten van de bezoekers die de thuisploeg in een wurggreep hielden, doelman Kenny was onverzettelijk in de 37′ toen 2 bezoekende aanvallers afgezonderd voor hem verschenen, maar in de 38′ en onder aanhoudende druk moest hij zich toch gewonnen geven toen een grond scherend schot tussen een bos van spelers in doel verdween 1-2, meteen de ruststand.

De thuisploeg kwam vastberaden uit de kleedkamers en op assist van Milan Huysentruyt aaide het schot van  Aäron Ferret in de 48′ de staander, tot overmaat van ramp en aan de overzijde speelde Niels Vandamme in de 49′ tekort terug op doelman Kenny, een attente bezoekende aanvaller zat ertussen en het was een koud kunstje om de 1-3 binnen te schieten. De thuisploeg reageerde vrijwel meteen in de 51′ langs Olivier Dejonghe die met een persoonlijke actie en doelgericht schot de bezoekende doelman tot een prima save dwong. Niels Vandamme zette dan weer in de 53′ zijn mistasten te dele recht door met een gave vrije trap het hoofd te bereiken van kapitein Ruben Depoorter die onhoudbaar overhoeks binnen kopte 2-3. De bezoekers loerden op de counter en op het uur en na een snelle omschakeling vonden ze aan de tweede staander de vrijstaande man die de 2-4 binnen schoot. The Rangers stonden en dit niet voor het eerst dit seizoen opnieuw voor een zware opgave, er restte nog een halfuur om de scheve situatie recht te zetten, en toegegeven de thuisploeg heeft het laatste halfuur alles gegeven. Een voorzet van David Lernout werd door Olivier Dejonghe in de 70′ op doel gekopt en door de bezoekende doelman in hoekschop geduwd. De druk van de thuisploeg hield aan en in de 75′ viel dan uiteindelijk dan toch de verdiende aansluitingstreffer het schot van Aäron Ferret werd in eerste instantie afgeblokt maar de rebound werd door nieuwkomer Sibren Cornette ingekopt 3-4. Onder aanvoering van dirigent Guillaume Vanpeteghem zette de thuisploeg aanval na aanval op, een center van Guillaume Vanpeteghem werd door Aäron Ferret in de 76′ naar de grond gekopt en door een bezoekende verdediger van de lijn gekeerd. Een schot van Olivier Dejonghe in de 78′ werd door een bezoekende verdediger in de grote rechthoek met de hand beroert en de prima leidende scheidsrechter aarzelde niet om de bal op de stip te leggen, Guillaume Vanpeteghem zette de strafschop feilloos om het was 4-4. De thuisploeg ging door op zijn elan en na een collectieve aanval finaal besloten over Olivier Dejonghe met David Lernout in samenspel kreeg de vrijstaande Aäron Ferret de bal in de voeten gespeeld en de 5-4 was een feit. Kort daarop en in de 84′ leek David Lernout te kunnen scoren, de attente bezoekende doelman kon met een ultieme reflex de bal nog over tikken. De thuisploeg had de 3 punten nu binnen bereik maar in de 87′ was een onschuldige inworp de aanleiding tot de gelijkmaker, de bal schoot door voorbij iedereen heen en de een vrijstaande bezoeker kon de 5-5 binnen schieten. In de slotminuut moest de thuisploeg nog op een uitstekende tussenkomst van doelman Kenny rekenen om alsnog een punt te redden.

Achteraf bekeken is een gelijkspel wel de juist weergave van het verloop van de wedstrijd al hadden beide ploegen mogelijks met de 3 punten kunnen wegkomen. Voor The Rangers moet dit eerste puntengewin voor vertrouwen zorgen, blijven werken blijft de boodschap.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Dieter Naert (46′ Stijn Willems) Milan Huysentruyt, Ruben Depoorter, Niels Vandamme (60′ Timo Maertens), Wouter Deweer (46′ Olivier Dejonghe) Siebren Cornette, Guillaume Vanpeteghem, Maarten Landuyt (46′ David Lernout), Nicolaas Mulkers en Aäron Ferret.

Doelpunten: Maarten Landuyt, Ruben Depoorter, Siebren Cornette, Guillaume Vanpeteghem en Aäron Ferret.

Gele kaarten: Niels Vandamme.

Rode kaarten: nihil.