30-03-’19: SV Ingooigem – The Rangers 3-2

Beide ploegen namen elk één speelhelft voor hun rekening, The Rangers waren duidelijk de baas in de eerste helft met een drietal doelrijpe kansen, alleen werd er niet gescoord, in de tweede helft waarin de thuisploeg de eerste twintig minuten de baas was werden de bezoekers telkens op achtervolgen aangewezen om dan helemaal in het slot van de wedstrijd het deksel op de neus te krijgen, zeg maar het verhaal van het ganse seizoen, de rode draad het net niet verhaal.

The Rangers begonnen sterk en vol vertrouwen aan de partij, de thuisploeg probeerde vanuit de snelle omschakeling voor gevaar te zorgen. In de 8′ was er een eerste dreiging van de kant van de bezoekers nadat Stijn Willems een prima voorzet afleverde op het hoofd van Aäron Ferret, kopbal door de thuisdoelman onschadelijk gemaakt. Op het kwartier keurde de overigens puik leidende scheidsrechter een kopbal doelpunt van kapitein Ruben Depoorter af voor buitenspel, als het al buitenspel was dan zal het in ieder geval zeer nipt geweest zijn. Lucas Vandermersch haalde in de 27′ de achterlijn waarop zijn poging afgeblokt werd en de rebound door Aäron Ferret nipt naast geschoten werd, jammer want dit was een prima mogelijkheid om de stand te openen. De thuisploeg kon in de eerste helft één keer voor serieuze dreiging zorgen in de 32′ na een verre inworp moest doelman Kenny aan de tweede staander de meubelen redden. David Lernout ging in de 35′ alleen en vol op doel af de thuisdoelman kon nipt de bal uit de voeten van David halen. De grootste en dubbele mogelijkheid voor de bezoekers viel wel te noteren in de 40′, op een vrije trap van Stijn Willems miste Vincent Derveaux aan de eerste staander zijn controle voor open doel waarop de bal doorschoot tot bij de vrijstaande Ruben Depoorter die op zijn beurt de bal niet onder controle kreeg en weg unieke kans op de openingstreffer, de rust werd ingegaan met een gevleide 0-0 stand voor de thuisploeg.

De eerste twintig minuten van de tweede helft verliep dan weer in het voordeel van de thuisploeg, met hoge pressing werden de bezoekers meteen onder druk gezet en met succes reeds in de 46′ was het bingo, balverlies op het middenveld en na een snelle omschakeling gevolgd door een laag scherend schot stond het 1-0. Een minuut later stonden de bordjes terug in evenwicht, een verzorgde vrije trap van Niels Vandamme werd door kapitein Ruben Depoorter onhoudbaar in doel gekopt 1-1. The Rangers bleven gevaarlijk op stilstaande fases, een nieuwe vrije trap van Niels Vandamme in de 55′ zorgde opnieuw voor dreiging nadat Aäron Ferret vanuit de rebound een heerlijk lob uitvoerde door de plaatselijke doelman via de dwarsligger over geduwd. De thuisploeg kwam op het uur met een heerlijk doelpunt op voorsprong met een bal in de rug van de verdediging gevolgd door een perfect gekruist schot 2-1. De bezoekers konden ondertussen het evenwicht in de partij terug herstellen, op twintig minuten van het einde trok voorzitter Jurgen Vanelslander bij gebrek aan wisselspelers door de vele afwezigen nog eens zijn stoute schoenen aan. Nauwelijks op het veld en scoren alleen klasbakken kunnen dat, in de 74′ scoorde Jurgen al duikend met het hoofd de vrije trap van Vincent Dervaeux onhoudbaar overhoeks in doel 2-2, Jurgen is het duidelijk nog altijd niet verleerd. De wedstrijd lag nu terug open het kon alle kanten op, in de 80′ waren The Rangers dicht bij een voorsprong alleen ging de kopbal van Lars Lecointre nipt naast, in de 85′ hadden we dan nog de raid van Lucas Vandermersch die de ganse flank oprolde, de achterlijn haalde maar zijn voorzet werd net voor de voeten van de vrijstaande Jurgen Vanelslander afgeblokt. Het was dan ook een zeer zwaar verdict voor The Rangers als de thuisploeg in de 87′ de 3-2 scoorde, doelman Kenny kon in eerste instantie een grond scherend schot afblokken maar in de rebound was een thuisaanvaller rapper bij de bal om de bal in doel te schieten.

The Rangers moeten er ondanks alles blijven in geloven, mathematisch is alles nog perfect mogelijk alleen wordt het nu wel een stuk moeilijker en mogen ze geen steken meer laten vallen, de opdracht is nu heel simpel, 2x winnen om uitzicht te hebben op het behoud.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Stijn Willems, Milan Huysentruyt, Vincent Derveaux, Lucas Vandermersch, Lars Lecointre, Ruben Depoorter, Dieter Naert, Niels Vandamme, Aäron Ferret en David Lernout (70′ Jurgen Vanelslander).

Doelpunten: Ruben Depoorter en Jurgen Vanelslander.

Gele kaarten: Stijn Willems

Rode kaarten: nihil