29-02-’20: THE RANGERS – Fc Astrid 1/16 finale beker 6-1

Duidelijke en verdiende zege, The Rangers gaan verder naar de 1/8 finale.

De thuisploeg zette meteen de bezoekers onder druk, in de 2′ rolde Lucas Vandermersch de flank op om naar binnen de snijden en nipt over de dwarsligger te schieten. Het was niet lang wachten op de volgende doelpoging ditmaal was het Jasper Loauge die de bezoekende doelman aan het werk zette, de poging van Jasper werd in hoekschop geduwd. De openingstreffer viel dan uiteindelijk toch in de 8′, Marijn Demeulenaere zorgde voor de assist en Gianni Demoen schoof de bal onder de doelman in doel 1-0. De bezoekende doelman had zijn handen en voeten vol, zo redde hij in de 17′ een poging van Olivier Dejonghe met de voet. Minuut 20′ en nu was het een bezoekende verdediger die zijn doelman bijsprong en de bal van de doellijn keerde. Een één twee beweging in de 32′ tussen Marijn Demeulenaere en Guillaume Vanpeteghem werd door Guillaume besloten met een plaatsbal die door de bezoekende doelman in hoekschop geduwd werd, uit de daaropvolgende hoekschop werd uiteindelijk de 2-0 door Olivier Dejonghe gescoord, dezelfde Olivier zag in de 34′ een schot stranden op de dwarsligger. De bezoekers kwamen in de 34′ dan toch eindelijk eens in de grote rechthoek van de thuisploeg, de goed leidende scheidsrechter was mild voor de bezoekers en kende na een vermeend handspel een strafschop toe, doelman Kenny stond paraat en redde met veel brio de elfmetertrap. Een center van Jordi Vandamme werd in de 36′ werd met een vliegende kopbal van Gianni Demoen in een doelpunt omgezet 3-0, meteen de ruststand.

De thuisploeg duwde in de 2° helft opnieuw door en in de 47′ noteerden we opnieuw een knappe redding van de bezoekende doelman op een volley van Niels Vandamme. De moedige bezoekers slaagden er in de 65′ in om een vloeiende combinatie op de mat te leggen finaal besloten met een schuiver over de grond en diep in de hoek, doelman Kenny haalde de bal uit de hoek met een klasse redding. De thuisploeg was meteen wakker geschud en in de 67′ diepten ze de voorsprong verder uit, een assist van Olivier Dejonghe werd door Jasper Loauge overgenomen en op doel besloten de modder verhinderde dat de bal over de doellijn ging maar de inderhaast toegesnelde Arne Lievens duwde de bal over de doellijn 4-0. Alexander kindt ging in de 68′ alleen op de doelman af die met een voetveeg redding bracht. De 5-0 viel in de 75′ na een assist van Olivier Dejonghe door Jordi Vandamme snoeihard ingeschoten. Jasper Louage strandde in de 80′ opnieuw op de bezoekende doelman die zijn poging in hoekschop duwde. Dezelfde bezoekende doelman stond in de 84 in eerste instantie opnieuw paraat om een poging van Olivier Dejonghe te keren maar Alexander Kindt was bij de pinken om in de rebound de 6-0 te scoren. In de 85′ scoorde de moedige bezoekers dan toch de eerredder 6-1. The Rangers gaan na een overtuigende zege door naar de 1/8 van de beker waar Eendracht Vichte op de agenda staat, dit wordt meteen andere koek.

De komende 3 weken wachten er evenveel belangrijke competitiewedstrijden die allicht bepalend zullen zijn  over het al dan niet behoud, mathematisch is alles nog mogelijk al moet het nu wel gaan gebeuren, wij gaan er vol voor.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Niels Vandamme ( 65′ Stijn Willems), Clement Derveaux (45′ Milan Huysentruyt), Ruben Depoorter, Lucas Vandermersch, Jordi Vandamme, Guillaume Vanpeteghem, Gianni Demoen (45′ Alexander Kindt), Olivier Dejonghe, Jasper Loauge en Marijn Demeulenaere (45′ Arne Lievens).

Doelpunten: Gianni Demoen 2x, Olivier Dejonghe 2x, Alexander Kindt en Arne Lievens.

Gele kaarten: Olivier Dejonghe.

Rode kaarten: nihil.