27-04-’19: SDJ Bellegem – The Rangers 1-6

Het doek is gevallen over het seizoen, The Rangers moesten hun laatste wedstrijd winnend afsluiten wilden ze nog kans maken op het behoud. The Rangers hebben dik verdiend en op overtuigende wijze de broodnodige zege binnen gehaald en dan, dan was het lang en bang afwachten naar het eind resultaat van twee van de drie rechtstreekse concurrenten die ander halfuur later gestart waren. Een kleine twee uur later viel dan uiteindelijk de melding dat de ene concurrent verloren had en de andere gelijk gespeeld, het was nu definitief The Rangers spelen komend seizoen opnieuw in de hoogste reeks.

Het belang van deze wedstrijd werd nog onderstreept met het feit dat het verbond een top ref had afgevaardigd om de wedstrijd in goede banen te leiden, de scheidsrechter van dienst heeft zich dan ook tot eenieders tevredenheid van zijn toegemeten taak gekweten. De wedstrijd zelf begon beloftevol voor de bezoekers, reeds in de eerste minuut was er dreiging via Jens Verschoore die een voorzet van Wouter Deweer in het zijnet schoot. Het eerste doelpunt viel dan weer in de 8′, een combinatie Arne Lievens over kapitein Ruben Depoorter werd door Guillaume Vanpethegem laag en loepzuiver naast de staander ingeschoten 0-1. De thuisploeg reageerden en herstelden het evenwicht, tot rechtstreeks doelgevaar kwamen ze evenwel niet buiten enkele afstandsschoten had de secure The Rangers defensie alles onder controle, het spel golfde tot op het halfuur dan ook goed op en af. Op het halfuur staken de bezoekers terug een tandje bij en het was Jens Verschoore die de vuisten van de plaatselijke doelman testte. Tegen het slot aan van de eerste helft kwamen de bezoekers dan weer feller opzetten, in de 42′ dweilde Lucas Vandermersch dan de ganse linker flank om in de grote rechthoek Lars Lecointre te bereiken die in zijn draaibeweging foutief afgestopt werd, de scheidsrechter aarzelde niet om de bal op de stip te leggen, de daaropvolgende strafschop werd door Guillaume Vanpeteghem feilloos omgezet 0-2. Nog voor de rust en in de 44′ namen The Rangers een serieuze optie op de zege toen een actie van Lars Lecointre bij de inlopende Jens Verschoore belandde die een perfecte borst controle uitvoerde om vervolgens laag en hard in te schieten 0-3, meteen de ruststand.

Het eerste doelgevaar in de tweede helft kwam ook terug van de kant van de bezoekers, een afstandsschot van Guillaume Vanpetegehem ging in de 47′ centimeters naast. De thuisploeg reageerde dan weer in de 48′ met een schot op de dwarsligger, waarop de bezoekers terug weer het laken naar zich toe trokken met in de 50′ een collectieve aanval over veel stations die finaal besloten werd door Jordi Vandamme die de bal zuiver inschoot 0-4. Lucas Vandermersch ging op het uur opnieuw op wandel om zijn ganse flank op te rollen, zijn schot spatte jammer genoeg open op de staander. De doelpuntenhonger van The Rangers was niet te stillen, in de 65′ zette David Lernout de thuisdefensie zolang onder druk tot ze uiteindelijk balverlies leden waarop David de 0-5 op een presenteerbordje inleverde bij Aäron Ferret die het niet moeilijk had om te scoren. Het spitsenduo David Lernout in samenspel met Nicolaas Mulkers zorgde in de 68′ voor de 0-6. De eerredder voor de thuisploeg viel in de 75′ na een terechte strafschop, de tot dan feilloos kepende doelman Kenny had geen verhaal tegen de elfmetertrap 1-6. The Rangers hadden het slot van de wedstrijd goed onder controle waardoor de thuisploeg niet meer verder kwam dan de eerredder. Twee minuten voor tijd was er nog een pakkend moment met de applaus vervanging van Jens Verschoore die een punt zet achter zijn actieve carrière als voetballer, het applaus en de kinkende zege was dan ook een mooi afscheid geschenk voor Jens als speler, gelukkig blijft Jens wel bestuurslid.

Eind goed al goed het goede nieuws is dat The Rangers ook volgend seizoen uitkomen in de hoogste reeks, de ervaring die we dit seizoen opgedaan hebben moeten we meenemen naar volgend seizoen.

Bij leven en welzijn afspraak op 31 augustus voor een verslag van de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Dieter Naert, Milan Huysentruyt, Vincent Dervaeux, Lucas Vandermersch, Jens Verschoore, Ruben Depoorter (58′ Nicolaas Mulkers), Guillaume Vanpetgehem, Wouter Deweer (45′ Jordi Vandamme), Arne Lievens ( 55′ David Lernout) Lars Lecointre (45′ Aäron Ferret).

Doelpunten: Guillaume Vanpetgehem 2x, Jens Verschoore, Jordi Vandamme, Aäron Ferret en Nicolaas Mulkers.

Gele kaarten: Ruben Depoorter en Vincent Derveaux.

Rode kaarten: nihil.