26-10-’19: Den Truuk Stasegem – THE RANGERS 3-1

Geen vierde puntengewin op rij voor The Rangers, de thuisploeg was iets scherper op de bal getuige hiervan was dat twee van de drie doelpunten van de thuisploeg gescoord werden op stilstaande fases.

De thuisploeg begon op de uitstekende grasmat tegen een hoog tempo aan de wedstrijd wat reeds na twee minuten voor doelgevaar zorgde, een vrije trap werd in de rebound centimeters naast besloten. Het eerste kwartier van de wedstrijd was volledig in het voordeel van de thuisploeg met in de 7′ opnieuw een doelpoging die na een vlotte combinatie naast besloten werd. Vanaf het eerste kwartier tot aan de rust namen de bezoekers het initiatief over, in de 17′ werd een lage vrije trap van David Lernout in één tijd op doel geschoten door Aäron Ferret, de thuisdoelman kon nog met een ultieme voetreflex de doelpoging van de doellijn keren. Aan de overzijde en in de 18′ kwam Olivier Dejonghe net iets te laat met zijn sliding tackle in de grote rechthoek waardoor de bal volkomen terecht op de stip werd gelegd, The Rangers hadden meeval dat de elfmetertrap op de staander belandde. Op het halfuur waren The Rangers dicht bij de openingstreffer na een kopbal op de dwarsligger van kapitein Ruben Depoorter na inworp van Dieter Naert, het veldoverwicht van de bezoekers leverde tot aan de rust geen noemenswaardig doelgevaar meer op waardoor de rust werd ingegaan met een 0-0 stand.

De thuisploeg nam in de tweede helft terug het initiatief in handen iets wat hun in de 55′ de openingstreffer opleverde, een doorgekopte verre inworp verdween in doel 1-0. De bezoekers waren andermaal en dit niet voor het eerst dit seizoen op achtervolgen aangewezen en openingen vinden tegen de goed georganiseerde thuisploeg was geen sinecure. In de 75′ werd uiteindelijk dan toch dat gaatje gevonden nadat Kevin Messiaen na een afgeblokte vrije trap de rebound in de korte hoek inschoot 1-1. Helaas was de vreugde van de bezoekers van zeer korte duur, nauwelijks 2 minuten later stond de thuisploeg terug op voorsprong nadat een goed aangesneden hoekschop aan de tweede staander ingekopt werd, het surplus aan gestalte van de thuisploeg was in deze fase een meerwaarde. Na een onterecht toegekende vrije trap van de scheidsrechter van dienst belandde een vrije trap van de thuisploeg op de dwarsligger. Het venijn zat hem echter in het slot van de wedstrijd toen in de 84′ Aäron Ferret onderuit gehaald werd in de grote rechthoek, vriend en vijand zagen allemaal een duidelijke strafschopfout alleen weigerde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen, jammer want dit was een 100% strafschop. De bezoekers waren hierdoor effen van slag en in de slotminuut kon een naar binnen snijdende thuisaanvaller nog overhoeks de 3-1 binnen schieten.

Over het geheel van de wedstrijd bekeken had de thuisploeg verdiend gewonnen. De bezoekers waren na de wedstrijd ontgoocheld in hun eigen prestatie maar ook strijdvaardig om er in de volgende wedstrijd terug voluit tegenaan te gaan.

Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Dieter Naert, Ruben Depoorter, Gianni Demoen, Niels Vandamme ( 20′ Lucas Vandermersch ), Nicolaas Mulkers, Guillaume Vanpeteghem, Olivier Dejonghe ( 46′ Milan Huysentruyt ), Kevin Messiaen, Aäron Ferret en David Lernout ( 46′ Yentl Verslype ).

Doelpunt: Kevin Messiaen.

Gele kaarten: Niels Vandamme.

Rode kaarten: nihil.