26-02-’22: The Rangers 4-1 FC Estaminet Kortrijk [Bavik super pils cup]

Op een zonovergoten namiddag op Grimmertinge gaat dit jaar de eerste match voor de The Rangers in de Bavik Super Pils cup door tegen Estaminet Kortrijk. Het werd al vanaf het begin duidelijk dat de tegenstanders uit Kortrijk het The Rangers niet gemakkelijk ging maken. Na een lange afwezigheid verwelkomen we Milan & Stijn. Ook Veste &Clément, beiden terug uit blessure, zijn terug van de partij.

Voor de 2e keer dit seizoen mocht er gevoetbald worden op het kunstgrasveld van SV Moorslede en onze 2 bonkige verdedigers Gianni en Ruben hadden er zin in. Al in de eerste 10 minuten hadden ze hun positie verlaten op zoek naar de voorsprong. Gianni haalde uit vanop zo’n 25 meter en alles leek ernaar dat dit schot de winkelhaak ging bereiken, maar een uitstekende bezoekende keeper haalde de bal uit zijn doelvlak. Iets later Ruben torende boven iedereen uit, maar ook zijn poging ging maar rakelings naast. Wat een start! Het Duo Hans en Vincent (Coach ad-interim) zagen dat het goed was.

Na een goed openingskwartier was het de beurt aan de bezoekers.

Het eerste schotje van hen werd makkelijk door onze vervangende doelman Jordi Vandamme gepakt. Iets later trappen de bezoekers verschroeiend richting doel en ook zij viseren de winkelhaak, maar ook zij botsen op een uitstekende Jordi. Hij toont dat hij in zijn jonge jaren bij SVM een dikke 600 minuten de nul heeft kunnen houden. Vastberaden wou hij dit vandaag nog eens overdoen. In minuut 20 kwam dan de verlossing voor the Rangers. Een prachtige aanval en combinatie tussen Mulkers en Djappe waar Jeffrey koelbloedig afwerkt. Een 3-tal minuten later schilderde Djappe een hoekschop op kapitein Gianni en die buffelt de bal in de linkerhoek, 2-0.

De zege leek binnen en the Rangers namen wat gas terug. Minuut 31 steekt Djappe zijn spitsbroer Mulkers diep op links en hij haalt uit met buitenkant rechts, maar hij botst op de bezoekende doelman. 10 minuten voor de rust valt sluitstuk Ruben bij een duel op zijn rug. Hij kan niet meer verder en daardoor komt Clément (Clemme) voor het eerst sinds langs terug in zijn plaats op het veld. Het was onmiddellijk wat wennen en na 2 minuten verwelkomt ook de ref Clemme met een gele kaart. Net voor de rust was het plots alle hens aan dek bij The Rangers waarbij de verdediging de bal slecht wegwerkt, gelukkig is Jordi nog steeds vastberaden de 0 te houden en haalt hij de bal van zijn doellijn. Dit was dan ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

2e helft start met een hoekschop waar Niels Vandamme gezien heeft hoe het moest van Ruben en Gianni torenhoog klimt. Helaas mikt hij de winkelhaak en gaat de bal hoog over. Wat had een gretige Niels Vandamme graag gescoord! Minuut 54 een heetstandje voor het doel van Jordi, die weeral uitpakt met een goeie redding. Helaas voor hem werd hij toch gevloerd, dit dankzij zijn eigen verdedigers. Owngoal en 2-1. De bezoekende ploeg kwam met veel vertrouwen aan de bal en zette The Rangers onder druk, die zelf niet meer voetbalde. 20 minuten van het einde verloren de bezoekers de controle en pakten ze rood voor natrappen. Een zonnige voetbalnamiddag werd zo helemaal ontsierd. 15-minuten voor affluiten wisselt coach ad-interim Vincent voor een laatste keer en brengt zichzelf in voor een moegestreden Milan. Estaminet Kortrijk ondanks hun numerieke minderheid bleef komen en het is pas in minuut 81 dat de match wordt beslist door Kindt. Daarna floot de ref nog een penaltyfout op Jeffrey. Het licht bij de bezoekers ging helemaal uit. De bezoekers kregen een 2e rode kaart. Jappe, penaltyspecialist, zette die feilloos om en opende zo ook zijn rekening in Bavik Super Pils Cup. De match werd ook vroegtijdig afgefloten en hiermee werd ook de eerste match in de beker voor The Rangers gewonnen.

Volgende tegenstander op 9 april is de leider in 1ste provinciale Sportvrienden Waregem. Gezien de ambities van The Rangers is dit onmiddellijk een mooie test en meting met een ploeg uit eerste.

Speelden voor The Rangers: Jordi Vandamme, Ruben Depoorter (35’ Clément Derveaux), Jasper Debeuckelaere, Milan Huysentruyt (75’ Vincent Derveaux), Niels Vandamme, ©Gianni Demoen, Stijn Willems, Jeffrey Borry, Alexander Kindt, Nicolaas Mulkers, Jasper Louage.

Gele kaarten: Clément , Gianni