26-02-’22: Het Kippenhof 3-1 The Rangers

Onder een mooie lentezon mochten The Rangers de belangrijke verplaatsing maken naar Kippenhof in Wortegem-Petegem. Hopelijk zou de 4 weken inactiviteit geen al te groot effect op het spel hebben.

De wedstrijd begon in ieder geval veelbelovend. Er werd constant hoog druk op de verdediging gezet. Dit resulteerde reeds in de 5e minuut tot de openingstreffer. Een diepe bal van Niels V. waarop de thuiskeeper zich half misrekende en Alexander kon de bal in het lege doel deponeren. Een droomstart. 0-1
Luttele minuten later werd de voorsprong bijna verdubbeld. Een vrije trap van Niels richting 2e paal en de inkomende Vinny kon al duikend de bal net niet op doel koppen.
Geleidelijk kwam de thuisploeg iets meer in het spel. Ze wonnen meer en meer duels en The Rangers konden de pressing niet volhouden. Halfweg was er een vrije trap vanop de flank. De bal werd naar de verste paal gezwiept
en werd overhoeks binnen gekopt. Een doelpunt dat iets te gemakkelijk werd weggegeven. 1-1
In minuut 25 werd het ei zo na 2-1. Een hoekschop werd terug in het pak gekopt waar een thuisspeler maar rakelings naast kopte. The Rangers hadden het moeilijk. Teveel spelers acteerden wat onder niveau.
5 minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een verkeerd inschatten op de flank bracht de thuisploeg in een man meer situatie en de kans werd perfect uitgespeeld. 2-1. Een domper net voor het rustsignaal.

De 2e helft begonnen The Rangers met goede moed. Er werd terug druk op de verdediging gezet. Op een hoekschop kon Ruben met een halve omhaal uithalen maar de bal viel recht in de keeper zijn handen. Een gelukje.
Iets later was er een vrije trap voor The Rangers. ’Veste’ dropte de bal in de rug van de defensie maar dit keer was het kapitein Gianni die net niet genoeg kracht kon zetten met zijn kopbal om de keeper te verschalken.
2 kansen in 2 minuten maar geen doelpunt. Wat gebeurt er dan…. Op een snelle actie werd onze verdediging verrast en hun spits kon oog in oog met Kenny overhoeks binnen trappen. 3-1
Het was duidelijk dat het nu wel heel moeilijk ging worden om de 3 punten te halen.
Je zag het geloof zo wegebben en het werd alsmaar moeilijker om een vlotte combinatie tot stand te brengen. De thuisploeg speelde met veel meer overgave en intensiteit dan The Rangers.
Constant was er dreiging om op een counter te lopen. Toch viel er nog een degelijke kans om de aansluiting te maken. 10 minuten voor tijd kon Wouter een center aan de 2e paal leggen waar de ingelopen Maarten
zijn poging recht op de keeper plaatste. Weg kans.

The Rangers sleepten zich naar het einde. De goed leidende ref floot de wedstrijd af met een nederlaag voor de leider of was het vandaag lijder. Niettegenstaande het verlies staan The Rangers nog steeds op kop
van de rangschikking maar 1 ding is nu wel zeker. Er mag geen misstap meer begaan worden als de titelambities willen behouden blijven.

Volgende week volgt de topper tegen het nr4 Derde time Kortrijk. Op zoek naar revanche voor de nederlaag in de heenronde.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Ruben Depoorter, Gianni Demoen, Vincent Derveaux, Niels Vandamme, Guillaume Vanpetegem(40’ Jasper Debeuckelare), Arne Lievens (45’ Nicolaas Mulkers), Jeffrey Borry (45’ Wouter Vandevijver), Alexander Kindt, Niels Azou(60’ Maarten Landuyt), Jasper Louage

Doelpunt: Alexander Kindt

Gele kaarten: Kenny Desimpel
Rode kaarten: nihil