25-03-’17: The Rangers – ’t Schipke Lauwe 2-3

De bezoekers waren met een grote groep supporters naar Moorslede afgezakt om de titel definitief vast te leggen, uiteindelijk zijn ze in hun opzet geslaagd al hebben ze het niet op een presenteerbordje gekregen van de thuisploeg die voor de tweede week op rij karig beloond werd voor hun inspanningen.

De wedstrijd zelf startte tegen een hoog tempo, de bezoekers trokken meteen alle registers open maar in de 4′ werden ze koud gepakt na een splijtende dieptepass van libero Aäron Ferret die de snelle Kevin Messiaen lanceerde die enkel middels een foutieve tussenkomst met een geel karton erbovenop af te stoppen was, de daaropvolgende vrije trap van net buiten de grote backlijn krulde kapitein Steven Cnockaert enig mooi in de kruising 1-0. De thuisploeg tankte hieruit vertrouwen en had de wedstrijd goed onder controle tot de 23′ wanneer de bordjes terug in evenwicht stonden na een mooie collectieve aanval van de bezoekers die de thuisverdediging uit verband speelde 1-1. Luttele minuten later in de 25′ was er opnieuw dreiging van de bezoekers met een schot die op de dwarsligger open spatte. De stand bleef evenwel tot aan de rust ongewijzigd na een aangename eerste helft waarbij de bordjes perfect in evenwicht stonden 1-1.

Het eerste gevaar van de tweede helft was van de kant van de bezoekers en ’t was meteen raak, in de 50′ werd een subtiele dieptepass door de inlopende aanvaller onhoudbaar in doel geschoten 1-2. Het antwoord van de thuisploeg volgde dan weer in de 65′ met een strak getrapte vrije trap van Steven Cnockaert die rakelings over de dwarsligger ging. De wedstrijd ging vervolgens goed op en af, enerzijds was de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en de bezoekers waren dan weer zoekende naar de geruststellende derde treffer. Doelman Dries moest in de 80′ al zijn kunnen boven halen om een kopbal alsnog over de dwarsligger te duwen, gevolgd in de 81′ door een doelrijp schot van David Lernout die in extremis nog afgeblokt werd. De tijd begon te dringen voor de thuisploeg die in een alles of niets slotoffensief iedereen in de aanval gooide, doelman Dries incluis die mee de vrije trappen en hoekschoppen ondersteunde. Het werd niets, de bezoekers scoorden in de slotminuut op de counter nog de 1-3. Zelfs in de toegevoegde tijd had de thuisploeg nog de veerkracht om de aansluitingstreffer te scoren, hoedje af daarvoor, in de 92′ legde kapitein Steven Cnockaert met een vrije trap andermaal in de kruising de 2-3 eindstand vast. Na het laatste fluitsignaal van een uitstekend leidende scheidsrechter volgden er enorme vreugdetaferelen inclusief Bengaals vuur vanwege de verdiende kersverse kampioen ’t Schipke Lauwe.

The Rangers bleven voor de tweede week op rij en dit na evenveel sterke prestaties punten loos achter, het positieve is dat The Rangers uiteindelijk nog alles zelf in eigen handen hebben, enige voorwaarde is dat in de resterende twee wedstrijden zes op zes wordt gehaald, dan zitten The Rangers altijd bij de top 5. Uitgaan van eigen sterkte en voort breiend op de inzet en overgave van de jongste weken zou dit zeker moeten lukken, wij duimen alvast.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Wouter Deweer, Gianni Demoen, Aäron Ferret, Maarten Landuyt (58′ Timo Maertens), Nicolaas Mulkers, Steven Cnockaert, Jens Verschoore, Marijn De Meulenaere (46′ Devloo Nicolaas), Kevin Messiaen en David Lernout.

Doelpunten: Steven Cnockaert 2x

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.