25-02-’23: Fc Damberd Bavikhove 3-5 RANGERS [BEKER]

Op een zonnige zaterdagmorgen maakten onze Rangers de verplaatsing naar Bavikhove voor hun eerste bekerwedstrijd.

De kledij kwam iets later aan dan verwacht, maar dat maakten de Rangers niet van hun stuk.

Coach Yentl, zonder zijn gekende staf, stuurde zijn manschappen het veld op.

Net zoals de afgelopen weken starten de Rangers heel aanvallend en furieus aan de match. Na een voorzet van ancien Niels Vandamme zag Arne Lievens zijn kans aan de 2e paal om de eerste goal in onze bekercampagne te maken. De tegenstanders Damberd Bavikhove probeerde met momenten goed mee te voetballen en zorgden voor enkele kleine prikjes, maar dit zonder doelman Jordi Vandamme in gevaar te brengen.

Na iets meer dan 20minuten was het Jeffrey die vanuit het middenveld een actie opzet en de 0-2 op het bord zet. De Rangers waren zo gelanceerd en voetbalden comfortabeler verder. Op een kwartier van het einde werd de wedstrijd beslist door onze kapitein Moene, die goed naar het WK en de Champions league had gekeken! Na een prachtige solo en doorzettingsvermogen zet hij 3 man in de wind en trapt van een schuine hoek met links de 0-3 ruststand binnen.

In de 2e helft was het tijd voor coach Yentl om enkele wissels door te voeren. Clément Derveaux kwam Dochy vervangen en Alex kwam erin voor Lievens. De Rangers begonnen wat slapjes aan de 2e helft waardoor Damberd in de wedstrijd kwam. De thuisploeg kwam dan ook via een verre inworp op 1 3. Gelukkig konden de Rangers onmiddellijk terugprikken en werd het via Alex 1-4. Na ongelukkig wegwerken in de verdediging kwam een grabbelen Jordi ook te kort om de 2-4 uit zijn netten te halen.

Het was tijd voor de Rangers om nog eens wat te tonen. Een ijzersterke Guillaume heerste op zijn middenveld en bediende met en perfecte lange bal Nicolaas Mulkers. Helaas kon Mulkers niet genoeg afdrukken. Nadien trapte Guillaume opnieuw een lange bal en onze nieuwe “Poepa” Wouter kwam met zijn snelheid oog in oog voor de doelman. Met een mooie lob zette hij de Rangers op 2-5. Door de score waren de Rangers niet meer zo scherp en werden ze koud gepakt door een snel gegeven vrije trap. Clément probeerde de spits nog bij te houden, maar kwam net te kort. Zo werd de eindstand van 3-5 op het scorebord gezet.

De Rangers kwamen nooit echt in de problemen en kunnen zich zo voorbereiden op hun volgende wedstrijd tegen Grammene en nadien onze jaarlijkse Souper!

Speelden voor de Rangers: Jordi, Naert, Vincent, Dochy (45’Cléement), Niels, Gianni, Guillaume, Lievens (45’Alex), Jeffrey (65’ Wouter), Mulkers, Louis V.

Doelpunten: Lievens, Jeffrey, Moene, Alex, Wouter