25-01-’20: The Rangers – Fc Heirweg Anzegem 2-2

The Rangers blijven in de running na een oververdiend gelijkspel en het hadden zelfs 3 punten kunnen zijn in een prangend slotoffensief.

De thuisploeg had het aanvankelijk niet onder de markt tegen een moeilijk te maneuvreren tegenstander, de bezoekers zijn een stugge ploeg die met hoge pressing en veel duelkracht veel voor de lange bal kiest om hun snelle spitsen te lanceren, het oogt allemaal niet zo fraai maar met hun speelstijl maken ze het menig tegenstander knap lastig. De eerste kans van de wedstrijd was er dan ook één van de bezoekers, doelman Kenny bracht knap redding met zijn hand op een laag schot. Aan de overzijde en in de 15′ was het Olivier Dejonghe die met een schot de bezoekende doelman aan het werk zette, het schot van Olivier werd in hoekschop geduwd. De openingstreffer viel in de 20′, een afvallende bal werd door Kevin Messiaen in de “16” gedropt en door een bezoekende verdediger ontzet met het hoofd over de doelman in eigen doel 1-0. De bezoekers kwamen dan weer in de 22′ dreigend opzetten met een schot nipt naast besloten. De thuisploeg behield het overzicht en de controle over de partij tot aan de rust die werd ingegaan met een 1-0 stand.

De bezoekers kwamen zeer gemotiveerd uit de kleedkamers voor de tweede helft, met power play en veel duelkracht namen ze de thuisploeg in een wurggreep. De gelijkmaker viel letterlijk uit de lucht in de 47′ viel een vrije trap over doelman Kenny onhoudbaar in de bovenhoek binnen 1-1. De bezoekers duwden nu door en de thuisploeg had het een kwartier knap lastig en toen een bezoekende aanvaller teveel ruimte kreeg in de 55′ op de flank stond hij na een één twee beweging plots alleen voor doelman Kenny die geen verhaal had tegen het overhoeks getrapt schot 1-2. Het antwoord van de thuisploeg volgde vrijwel onmiddellijk in de 56′ langs Nicolaas Mulkers die zijn schot met een ultieme reflex door de bezoekende doelman gestuit zag. De furie van de bezoekers doofde op het uur stilaan uit waardoor The Rangers opnieuw het evenwicht konden herstellen. De gelijkmaker viel dan weer in de 75′ langs Maarten Landuyt die met een magistrale vrije trap onderkant deklat en precies in de kruising de 2-2 scoorde, het was een doelpunt om in te kaderen. Dit doelpunt zorgde voor een boost bij de thuisploeg, ze hadden nu de volledige controle over de partij, achteraan zat het goed op slot en vanuit het middenveld werden de bezoekers achteruit geduwd, de bezoekende doelman redde in de 77′ met zijn voet een schot van Nicolaas Mulkers uit de kleine hoek. In de laatste 5 minuten van deze faire partij oordeelkundig in goede banen geleid door een prima scheidsrechter hadden The Rangers nog 3 serieuze mogelijkheden om de winst te verzilveren, in de 86′ was de bezoekende doelman present om met de voet een schot van Arne Lievens te stuiten, in de 88′ was er dan weer het afstandsschot van Lucas Vandermersch die openspatte op de deklat en helemaal in de slotminuut was er nog een dubbele poging, eerst werd het schot van Nicolaas Mulkers geblokkeerd en de rebound van Arne Lievens werd door de bezoekende doelman op miraculeuze manier gestopt.

Het is duidelijk deze mentaliteit moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden, knokken voor elkaar er resten ons nog 8 finales om ons doel te bereiken.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Dieter Naert, Guillaume Vanpethegem, Gianni Demoen, Niels Vandamme (46′ Maarten Landuyt), Kevin Messiaen, Arne Lievens, Olivier Dejonghe, Lucas Vandermersch, Jordi Vandamme (54′ Lukas Duran) en David Lernout (46′ Nicolaas Mulkers).

Doelpunten: own goal en Maarten Landuyt.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.