21-10-’17: The Rangers – De Bockor Juniors 1-0

Moeilijk gaat ook, The Rangers hebben een niet onbelangrijke zege behaald na een mindere partij waarbij de strakke wind een hoofdrol opeiste.

De bezoekers wonnen de toss en verkozen om met de wind in de rug te starten, het bleek een goede keuze te zijn want de thuisploeg werd letterlijk en figuurlijk achteruit geblazen, het meeste balbezit in de eerste helft was dan ook doorlopend voor de bezoekers, het verdedigend compartiment van de thuisploeg had dan ook de handen vol, ze deden dat heel secuur zodat de bezoekers nauwelijks aan kansen kwamen, het was dan ook wachten tot op het kwartier op een eerste gevaarlijk schot van de bezoekers die afgeblokt werd. Van de kant van de thuisploeg was het zelfs wachten tot de 35′ voor enig gevaar, het was David Lernout die zijn schot na een vloeiende collectieve aanval gestopt zag door de bezoekende doelman. Na een hoekschop voor de bezoekers ging de bal in de 38′ nipt over de dwarsligger en helemaal in het slot van de eerste helft was er nog grote druk door de thuisploeg in de zone van de waarheid, de rust werd echter alsnog met een 0-0 stand bereikt.

Na de rust had de thuisploeg dan weer de wind in de zeilen, The Rangers namen de controle van de partij dan ook meteen in handen en in de 50′ waren ze een eerste keer dreigend nadat Marijn De Meulenaere zich al dribbelend vrij maakte in de grote rechthoek om zijn schot gestopt te zien door de bezoekende doelman. In de 52′ was het dan wel prijs, de thuisploeg zette de bezoekende verdediging onder druk en het was Marijn De Meulenaere die de bal van een verdediger kon afsnoepen om vervolgens en niet egoïstisch de bal in de loop van de goed gevolgde en volledig vrijstaande Jordi Vandamme te steken die meteen zijn eerste treffer voor The Rangers simpel kon binnen schieten 1-0. De thuisploeg was dan weer in de 62′ dicht bij een tweede treffer nadat Lucas Duran een knappe persoonlijke actie afrondde met een crossbal op Wouter Deweer die zijn halve omhaal centimeters naast de staander zag buiten gaan. De thuisploeg had nu doorlopend rustig de controle over de partij, de bezoekers konden dan weer in het slot kwartier van de wedstrijd nog tweemaal dreigen, in de 75′ moest een alerte libero Ruben Depoorter zijn doelman bijspringen door een schot van de doellijn te keren en in de 78′ noteerden we dan nog een prima redding van doelman Yentl Verslijpe die met een beenveeg de nul op de bordjes hield. Verder kwamen beide ploegen niet meer na een eerder kansarme wedstrijd die op basis van de weinige kansen nipt maar verdiend werd gewonnen door de thuisploeg.

Komende week is er geen wedstrijd. Op vrijdagavond worden The Rangers ontvangen op het gemeentehuis ter gelegenheid van hun 50 jarig bestaan, een plechtig moment voor de club en meteen ook de start rond de festiviteiten van het gouden jubileum.

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslijpe, Yves Deceunninck, Gianni Demoen, Ruben Depoorter, Wouter Deweer, Dieter Naert (46′ Lucas Duran), Jens Verschoore, Steven Cnockaert, Nicolaas Mulkers (46′ Niels Vandamme), Jordi Vandamme ( 60′ Jonathan Verscheure) en Daid Lernout (46′ Marijn De Meulenaere).

Doelpunt: Jordi Vandamme.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.