21-01-’23: VK Lindenhoek Kruisem 1-3 RANGERS

Voor The Rangers stond er dit weekend een lastige verplaatsing naar de leider VK Lindenhoek uit Kruisem op het programma. Moeilijke opdracht waar er in het verledenzelden winst werd tegen gehaald. Het gure winterweer van de laatste weken had plaats geruimd voor een stralend zonnetje met een licht schraal windje.

Het inspireerde de thuisploeg om meteen de wedstrijd in handen te nemen. Er werd goed druk gezet en The Rangers konden zelden hun spitsen bereiken om wat op te schuiven. Doch veel doelgevaar kwam er niet bij kijken. Er was zelfs enige arrogantie toen hun spits tot tweemaal toe een “rabona’ heel knullig uitvoerde.
In de 10e minuut konden The Rangers een eerste keer dreigen. Een voorzet van Louis richting 2e paal waar Jasper onvoldoende bij de bal kon en een metertje naast besloot.Op het kwartier was er dan plots verwondering/ontgoocheling toen de ref de bal op de stip legde na handspel in de rechthoek. De thuisspeler nam het cadeautje zonder verpinken aanen scoorde de 1-0. Halfweg de eerste helft kwamen The Rangers onder impuls van een sublieme Lars meer in de wedstrijd. Op het halfuur kon Jasper uithalen naar doel. De thuisgoaliekon de bal onvoldoende klemmen en de goed gevolgde Jordi kon de bal binnen tikken. Maar o wee, de ref vond dat Jordi in buitenspelpositie stond en het feestje ging niet door.Het betere spel kwam nu voortdurend van The Rangers. En in minuut 40 mocht Ruben zich achter een vrije trap plaatsen. De goeie center werd door Wouter breed gelegd in de loop van Arnedie de bal keurig naast de keeper plaatste. Verdiende 1-1 en meteen de ruststand.

The Rangers startten de 2e helft zoals ze die waren geëindigd. Goed combineren en met veel lef en inzet. In minnut 51 mocht Wouter zijn kans gaan maar de keeper pareerde het schot inhoekschop. Alex nam die voor zijn rekening en daar stond ‘Vinny’ om aan de 1e paal binnen te koppen. 1-2De thuisploeg had tot dan toe meer als ‘lijder’ gespeeld dan als leider. Op minuut 65 was er een prima combinatie van Arne via Wouter naar Alex. Alex zijn schot werd onvoldoende weggewerktdoor de keeper en Wouter kon de bal onderscheppen en in doel shotten. 1-3  Was er een stunt in de maak?Amper 1 minuut later moest de score eigenlijk nog worden opgedreven. Na een inworp kon Arne zich mooi vrij draaien in de carré en Wouter bedienen. Jammer voor Wouter maar zijn schotging wat onbesuisd over. Hier was er zeker meer mee te doen.20 minuten voor het einde begon de thuisploeg dan wat meer risico’s te nemen om alsnog het tij te keren. The Rangers moesten wat achteruit kruipen en kwamen nu minder onder de drukvandaan. Zo was er een kwartier voor het einde een hoekschop die in 1 tijd op de slof werd genomen. Gelukkig viel de bal op de bovenkant deklat. Luttele minuten later kon hun spitsin de ruimte duiken. Alleen voor Maarten werd de bal knullig naast geschoten. 7 minuten voor affluiten was er dan een nieuwe hoekschop voor Lindenhoek. De bal werd voor gebrachten de ref zag een duwfout waardoor hij opnieuw een penalty floot. Uitgelezen kans om een spannend slot te hebben maar de thuisspeler plaatste dit keer de bal naast doel.The Rangers hadden eindelijk ook eens Dame Fortuna aan hun kant. De ref floot de wedstrijd af en The Rangers konden eindelijk eens juichen na een collectieve glansprestatie met een prima eindresultaat.

Nu kan er terug richting top 5 gestreden om er nog een mooi seizoen van te maken.Speelden voor The Rangers:  Maarten Landuyt, Louis Vandermersch, Vincent Derveaux, Ruben Depoorter, Jochen Dewolf (45’ Clément Derveaux), Lars Lecointre, Arne Lievens, Jasper Louage, Alexander Kindt, Jordi Vandamme (80’ Gianni Demoen), Wouter VandevijverDoelpunten: Arne Lievens, Vincent Derveaux, Wouter VandevijverAssists: Wouter Vandevijver, 2x Alexander KindtGele kaarten: nihilRode kaarten: nihil