21-01-’17: VC Menen – The Rangers 5-2

Duur en zuur puntenverlies na een collectieve off-day van The Rangers die te weinig duels wonnen waardoor ze groten deels het spel moesten ondergaan, de overwinning van het lager geklasseerde VC Menen was dan ook meer dan verdiend.

De wedstrijd begon alvast veelbelovend voor de bezoekers met in minuut één al een doelpunt, Dieter Naert opende goed op de flank naar Kevin Messiaen die een gave center verstuurde richting  tweede staander waar Jens Verschoore kwam ingelopen om de 0-1 te scoren. Maar toen, toen kroop er zand in het raderwerk bij The Rangers, de thuisploeg won vrijwel alle duels en met hoge pressing drongen ze de bezoekers achteruit. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten, in de 9′ werd een te vermijden center zomaar los in de kruising gekopt 1-1. The Rangers probeerden zich terug in de wedstrijd te knokken maar het was eerder vechten tegen de bierkaai, het liep voor geen meter en twee geslaagde passes na elkaar geven leek plots een hele moeilijke opdracht, een schot van Gianni Demoen in de 14′ door de plaatselijke doelman in twee tijden gestopt was dan ook eerder een zeldzame dreiging van de bezoekers. Toen de thuisploeg op het halfuur bovendien nog al te gemakkelijk op voorsprong kwamen na een vrije trap van net buiten de grote rechthoek die rond de muur gekruld werd zag het er niet goed uit voor The Rangers, de 2-1 was te vermijden. Het zat bovendien mee voor de thuisploeg wanneer ze in de 37′ een goed getrapte hoekschop centraal konden binnen koppen 3-1. Nog voor de rust waren de bezoekers in de 40′ dicht bij de aansluitingstreffer toen Jens Verschoore zijn poging uit de benedenhoek zag gehaald worden, de rust werd met een 3-1 stand bereikt.

Aan de rust werd er bij The Rangers gekozen om noodgedwongen alles in het offensief te gooien, achterin werd er met een 3 mans defensie man op man gespeeld en voorin werd gekozen voor een 3 mans voorhoede, alles of niets dus. Terwijl iedereen nog zowat zijn positie aan het zoeken was scoorde de thuisploeg in de 48′ de 4-1 na een gewonnen duel werd de bal staalhard in de bovenhoek geschoten. De thuisploeg speelde op een wolk en kon het zich bovendien permitteren om op de counter te spelen, toen in de 70′ een vrije trap simpel in doel verlengd werd voor de 5-1 stond het dan al vast dat een puntenverlies van de bezoekers onvermijdelijk zou worden. Het siert de bezoekers evenwel dat ze tegen de stroom in zijn blijven proberen om er alsnog iets van te maken. In de 75′ werd Jens Verschoore in de grote rechthoek foutief gestopt en de goed leidende scheidsrechter aarzelde niet om de bal op de stip te leggen, kapitein Gianni Demoen zette de strafschop feilloos om 5-2. Even leek het erop dat er toch nog een spannend slot zou komen nadat Ruben Depoorter in de 80′ Jens Verschoore afgezonderd had maar het schot van Jens ging centimeters naast, net geen doelpunt en dit feit was typerend voor de ganse wedstrijd van The Rangers , het was net niet goed en ’t was te weinig.

Het is intussen duidelijk dat er The Rangers om het beoogde resultaat, namelijk de top 5 bereiken, nog een zware taak te wachten staat, hierbij zullen ze de inzet van ieder clublid nodig hebben, alle neuzen in dezelfde richting en strijden voor elkaar.

Speelden voor The Rangers: Lorenzo Maddelein, Yves Deceunninck (46′ Nicolaas Mulkers), Dieter Naert, Aäron Ferret (46′ Cedric Maes), Niels Vandamme, Jens Verschoore, Gianni Demoen, Ruben Depoorter, Kevin Messiaen, Marijn De Meulenaere en David Lernout.

Doelpunten: Jens Verschoore en Gianni Demoen.

Gele kaarten: Gianni Demoen.

Rode kaarten: nihil