17-09-’22: Het Kippenhof 1-2 RANGERS

De eerste echte topper van het seizoen vond op het terrein van Het Kppenhof plaats. Na het verlies vorig seizoen waren de Rangers op revanche belust. Er werd voor een stevige organisatie gekozen zodoende de thuisploeg niet in hun spel te laten komen.

De thuisploeg speelde met veel druk naar de bal zodat het voor de Rangers niet evident was om er al voetballend uit te komen. Het eerste doelgevaar viel te noteren in de 10e minuut. Een indraaiende center werd door de thuisspeler in één tijd over doel geplaatst. Het was werken geblazen voor de Rangers. Op minuut 20 versierden de Rangers dan toch een hoekschop. De bal van Arne werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar Louis kon de bal terug in de carré zwiepen tot bij Wouter. Het schot van Wouter werd net voor de doelman door Gianni van richting veranderd en verdween in doel. 0-1Het was een betere periode van de Rangers die kort daarna terug op hoekschop konden dreigen. Jammer voor Vincent maar zijn kopbal viel een metertje naast de paal. De thuisploeg nam hierna terug het commando over maar hadden moeite om aan echte doelrijpe kansen te komen. Kort voor rust moest doelman Jordi zich nog eens goed plat leggen in de hoek om een schot uit de 2e lijn uit zijn doelkader te ranselen. De prima redding zorgde ervoor dat we naar de koffie konden met een 0-1 ruststand.

De 2e helft was de thuisploeg van plan om de wedstrijd toch in hun voordeel te laten kantelen. Er werd voortdurend hoge druk gezet op de man in balbezit. In minuut 52 probeerden de Rangers een goede actie op gang te zetten maar balverlies leidde een zeer scherpe counter in op rechts. De voorzet kon onvoldoende worden weggewerkt waardoor de bal tot bij de thuisspits caprioolde die de 1-1 in het lege doel kon leggen. Op dit moment wel een terechte gelijkmaker.Luttele minuten later stonden de Rangers bijna terug op voorsprong. Niels Azou bediende Jasper in de rechthoek, die zijn gekruist schot maar rakelings voorlangs zag gaan. Er kwam direct reactie van de thuisploeg met een schot nipt over de deklat. De thuisploeg ging nu uitdrukkelijk op zoek naar de winning goal. De Rangers moesten alle zeilen bijzetten om stand te houden. Knokken voor iedere meter was de boodschap. Toch gaf de thuisploeg op die manier iets meer ruimte weg achteraan. Zo kon de bedrijvige Guillaume een kwartier voor tijd de hardwerkende Wouter in het straatje sturen. Die haalde de achterlijn om de bal zomaar panklaar in de voeten van Jasper te leggen die de bal maar binnen had te leggen. 1-2, de thuisploeg had dit niet zien aankomen. Ze probeerden nu de boel wat te forceren maar dit leidde tot heel wat slordige voorzetten die al bij al niet te gevaarlijk waren.De Rangers kwamen wel onder druk te staan maar hielden strijdend voor elkaar toch stand. Toch werd het net voor affluiten bijna gelijk. Op hoekschop kon hun spits naar doel koppen maar gelukkig stond Niels Azou op de juiste plaats om de bal van de doellijn te keren.
De wedstrijd werd winnend afgesloten en met een 9 op 9 staat volgende week een nieuwe topper op het programma tegen VK Lindenhoek Kruishoutem.Speelden voor de Rangers: Jordi Vandamme, Vincent Derveaux, Mathieu Dochy, Dieter Naert, Niels Vandamme, Guillaume Vanpeteghem, Gianni Demoen, Louis Vandermersch (45’ Niels Azou), Kevin Messiaen (45’ Jasper Louage), Arne Lievens (55’ Clément Derveaux), Wouter Vandevijver.Doelpunten: Gianni Demoen, Jasper Louage
Assists : 2x Wouter VandevyverGele kaarten: Vincent DerveauxRode kaarten: nihil