16-11-’19: THE RANGERS – SDJ Bellegem 2-7

Terug naar AF!, The Rangers hebben de rode lantaarn terug, “de” wedstrijd die The Rangers moesten winnen om terug aansluiting te vinden bij de grote groep is één grote ontgoocheling geworden, meer nog bij de tegenstrever was wel de wil aanwezig om te winnen. Reeds naar de aanloop van de wedstrijd liep het fout bij de thuisploeg, toppunt was wel dat bepaalde spelers blijkbaar het juiste schoeisel niet aan hadden, een enkeling had zelfs zijn schoeisel helemaal niet bij, allemaal tekenen die frustrerend zijn in de aanloop naar dergelijke belangrijke wedstrijd.

De bezoekers lieten van meet af aan hun bedoelingen zien door met veel druk naar voor meteen de bal op te eisen, aanvankelijk zonder doelgevaar tot ze in de 10′ de hulp kregen van doelman Maarten die een onschuldige vrije trap niet goed beoordeelde waardoor een bezoekende aanvaller vrij kon inkoppen 0-1 meteen een eerste geschenk. Het antwoord van de thuisploeg volgde in de 12′ met een strakke vrije trap van Timo Maertens in één tijd overgenomen door Olivier Dejonghe en nipt voorlangs geschoten. De thuisploeg nam daarop tot aan de rust het initiatief in handen, in de 24′ werd een prima center van Wouter Deweer door Vincent Derveaux op de dwarsligger gekopt. De verdiende gelijkmaker viel dan uiteindelijk toch in de 26′ nadat Olivier Dejonghe vanuit een scherpe hoek de 1-1 laag in doel schoot. Nog voor de rust en in de 37′ schoot Olivier Dejonghe op de staander, de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Direct na de rust rees de hoop bij The Rangers toen reeds in de 46′ een center van Lucas Vandermersch verlengd werd door Olivier Dejonghe en Nicolaas Mulkers sneller op de bal was dan de bezoekende doelman het stond meteen 2-1. Het antwoord van de bezoekers volgde vrijwel meteen in de 47′ doelman Maarten had onoordeelkundig zijn doel verlaten waarop de bezoekers tot 2x toe op de staander schoten , hier kwam de thuisploeg zeer goed weg. Doelman Maarten zette zijn fout recht door in de 55′ een vrije trap uit de kruising te halen. De druk van de bezoekers nam toe en op het uur en na een hoekschop bleef de bal hangen om vervolgens vanuit de tweede lijn in doel te belanden, de 2-2 mag nooit gebeuren als de bal uitgetrapt wordt, zeg maar cadeau nummer twee. Je zag vervolgens de twijfel bij de thuisploeg toeslaan en het vertrouwen bij de bezoekers groeien, slecht uitverdedigen in de 65′ was meteen de inleiding en aanleiding tot de 2-3 of zeg maar terug een vroeg sinterklaas geschenk. Het hek was daarop helemaal van de dam toen Niels Vandamme in de 68′ zijn tweede gele kaart pakte na een onnodige ingreep. De bezoekers profiteerden vrijwel meteen van de desorganisatie bij de thuisploeg om een scherpe center in één tijd in te schieten 2-4. De thuisploeg was aangeslagen en de ervaren bezoekers speelden de man meer situatie perfect uit, de vrije man werd naar hartenlust uitgespeeld, de 2-5 volgde in de 73′ met een schot in de korte hoek, de 2-6 in de 80′ met een lob over doelman Maarten. De drang van de bezoekers om te winnen werd tenslotte in de 84′ beloond met de 2-7. De prima leidende scheidsrechter verloste de thuisploeg ten slotte uit hun lijden met zijn eind fluitsignaal.

Hadden we het afgelopen week nog over een collectieve off-day dan moeten we deze week spreken over een non prestatie, niet voor herhaling vatbaar. Het wordt stilaan tijd om eens in de spiegel te staan zich daarbij afvragend wat beter kan en moet te beginnen met de voorbereiding naar de wedstrijd. Volgende week wordt een reactie verwacht!

Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Dieter Naert, Milan Huysentruyt, Ruben Depoorter, Timo Maertens (46′ Lucas Vandermersch), Wouter Deweer (68′ Stijn Willems), Guillaume Vanpeteghem, Derveaux Vincent, Niels Vandamme, David Lernout (46′ Nicolaas Mulkers) en Olivier Dejonghe (65′ Aäron Ferret)

Doelpunten: Olivier Dejonghe en Nicolaas Mulkers.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: Niels Vandamme 2xgeel.