16-05-’22: FC Weitse Gans 6-0 RANGERS

Let’s Gooooooose! Zo klonk het bij de mannen van Weitse Gans toen ze net voor de aftrap de koppen bij elkaar staken.

Wat dat betekende zouden we snel te weten te komen. De wedstrijd begon gelijkopgaand met kansen aan beide kanten van het legendarische veld van RSC Anderlecht. De goed gevulde eretribune zag echter een gans ander spelbeeld na de eerste wissels halfweg de eerste helft. De goede spelopbouw verdween bij de Rangers en de Weitse mannen bleven goed voetbal op de perfecte grasmat leggen. De Rangers neutraliseerde eerst nog vele aanvalsgolven, maar moesten zijn uiteindelijk voor de rust toch gewonnen geven.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld als uit de tweede periode van de eerste helft. De Rangers konden enkele keren counteren, maar het betere voetbal werd toch door FC Weitse Gans gebracht. Bij een 2-0 stand wisten de Rangers toch twee keer te scoren. Helaas vielen de doelpunten in het verkeerde doel. Proficiat Wouter Deweer en Niels Vandamme hiervoor. Scoren in het Lottopark wordt zo wel héél onvergetelijk.
De veer was nu helemaal gebroken bij onze Rangers en de bezoekers diepten de score nog uit tot 6-0.

In de derde helft toonden de Rangers zich dan weer van hun beste kant en werd de mooiste nederlaag uit onze geschiedenis goed doorgespoeld. Let’s goose zal nooit nog hetzelfde betekenen.