16-03-’19: The Rangers – N’Yzer Stasegem 1-3

Het is andermaal zoals zo dikwijls dit seizoen het verhaal geworden van net niet, kansen genoeg om de partij altijd winnend af te sluiten, helaas ook deze keer bleven The Rangers puntenloos achter.

De thuisploeg startte met de felle wind in het voordeel wat zich ook vertaalde in veldoverwicht. Op het kwartier mochten we een eerste serieuze dreiging noteren van de kant van de thuisploeg na een kopbal van Jens Verschoore op hoekschop van Guillaume Vanpeteghem, kopbal door de bezoekende doelman onschadelijk gemaakt. De thuisploeg opende de score in de 25′ met een fraaie en subtiele lob van Aäron Ferret die in over de doelman in de verste hoek verdween. Nauwelijks een minuut later kon en moest het 2-0 staan, helaas voor de thuisploeg kon de bezoekende doelman met een voetreflex het schot van Olivier Dejonghe neutraliseren. Tot overmaat van ramp werd het aan de overzijde zelfs 1-1 nadat doelman Dries een afgeweken bal voor zich uit duwde en een alerte bezoeker eerder bij de bal was dan de thuisdefensie met het gekende resultaat als gevolg. Een onvrijwillige handsbal van Wouter Deweer in de grote rechthoek in de 35′ werd bestraft met een penalty die feilloos omgezet werd 1-2. Met nog een schot op de staander van de bezoekers in de slotminuut van de eerste helft  werd met een 1-2 stand de rust ingegaan.

De thuisploeg heeft er in de tweede helft alles aan gedaan om scheve situatie om te buigen, in de 55′ noteerden we een schot van Jens Verschoore die centimeters over ging, de thuisploeg verhoogde de druk en op het uur werd er een vlotte en vloeiende combinatie finaal besloten met een prima assist van Nicolaas Mulkers voor Wouter Vandevijvere die helaas nipt over besloot. De thuisploeg was dan ook weer niet gediend met enkele beslissingen van de scheidsrechter, in de 69′ werd een duidelijke strafschopfout op Lars Lecointre niet gefloten, erger nog in plaats van de gelijkmaker werd nauwelijks een minuut later aan de overzijde op 10 meter voor de grote rechthoek een zeer lichte overtreding bestraft met een vrije trap die gedreven door de wind diep in de benedenhoek binnen ging 1-3. De thuisploeg had het ondertussen begrepen dat het ook weer deze keer net niet zou worden. De bezoekers hadden de controle over de partij en met nog een scrimmage voor doel in de 82′ die uiteindelijk door Dieter Naert onschadelijk gemaakt werd eindigde de wedstrijd met een zege voor de bezoekers.

Er resten nu nog 4 wedstrijden waarin The Rangers zich kunnen redden van de degradatie, het is niet onmogelijk maar dan moet het nu stilaan gaan gebeuren, een zege is dan ook meer dan welkom.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Dieter Naert, Milan Huysentruyt, Wouter Deweer, Lucas Vandermersch ( 46′ Maarten Landuyt), Jens Verschoore, Olivier Dejonghe, Guillaume Vanpeteghem, Stijn Willems ( 46′ Nicolaas Mulkers ), Aäron Ferret ( 58′ Lars Lecointre) en Wouter Vandevijvere.

Doelpunt: Aäron Ferret.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.