16-02-’19: FC Leiejongens Deinze – The Rangers 4-1

Met deze nieuwe nederlaag tegen een rechtstreekse concurrent hebben The Rangers zich nu wel in een zeer penibele situatie gewerkt. Er was geen vuiltje aan de lucht tot aan de rust, maar in een dolle zes minuten van een ontketende thuisploeg vlak na de rust werd alle hoop van de bezoekers brutaal de kop ingedrukt.

De wedstrijd begon alvast veelbelovend voor The Rangers die in de vierde minuut de stand konden openen na een prachtcombinatie die begon bij Nicolaas Mulkers over target spits Aäron Ferret die de bal panklaar legde voor Alexander Kindt die op zijn beurt met een harde knal de thuisdoelman het nakijken gaf 0-1. The Rangers zaten goed in de wedstrijd met de controle over de partij en af en toe een prik uitdelend, in de 14′ schoot Lucas Vandermersch een aflegger van binnen de grote rechthoek hoog over. De thuisploeg probeerde over te nemen door verraderlijke centers en vrije trappen in de grote rechthoek te droppen duidelijk zoekend naar het kopbalsterke spitsen duo, op het halfuur moest doelman Maarten een dropshot over duwen. Een sterke Aäron Ferret maakte in de 39′ opnieuw de bal vrij voor de goed gevolgde Alexander Kindt die meteen afdrukte waarop de voet van de plaatselijke doelman alsnog redding kon brengen. In de slotminuten van de eerste helft was er nog een redding van doelman Maarten nodig om een vallende kopbal met een super reflex uit het doel te duiken, de rust werd met een verdiende 0-1 stand bereikt.

Wat er zich kort na de rust afgespeeld heeft is moeilijk te verklaren, ofwel waren The Rangers nog in rustmodus ofwel was het een totale black – out, feit is dat ze in 6 minuten tijd op een niet te overbruggen achterstand werden geplaatst, de dreun kwam hard aan. Het begon allemaal in de 49′ toen een thuisspeler uitvoerig de tijd en de ruimte kreeg om een precieze center af te leveren, center die aan de 2° staak vrij ingekopt werd 1-1. Een minuut later was een onnodige fout een tiental meter voor de grote rechthoek de ideale plaats voor de thuisploeg om een strakke vrije trap opnieuw ongehinderd in te koppen 2-1. De thuisploeg werkte bovendien zeer efficiënt de geboden kansen af en na een prachtaanval in de 55′ besloten ze hun dolle 6 minuten met een intikker goed voor de 3-1. Game over voor de bezoekers die zich verder bleven inzetten om de aansluitingstreffer te scoren, de thuisploeg had evenwel alles goed onder controle en verder dan enkele  speldenprikjes kwamen de bezoekers niet. Bovendien kon de thuisploeg profiterend van slecht uitverdedigen in de 70′ nog de 4-1 scoren. Voor de volledigheid vermelden we nog een center van Niels Vandamme in de 85′ richting Jens Verschoore die net niet de thuisdoelman kon lobben en in de slotminuut kon, moest de overigens prima leidende scheidsrechter de bal op de stip gelegd hebben voor een fout op de doorgebroken Alexander Kindt.

Komende week is er bekervoetbal, alhoewel de beker niet onze eerste prioriteit is, kan een sterke prestatie voor het nodige vertrouwen zorgen om de laatste zeven wedstrijden van de competitie aan te vatten, het wordt zo wie zo bikkelen tot het bittere einde.

Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Wouter Deweer, Ruben Depoorter, Dieter Naert, Niels Vandamme, Jens Verschoore, Alexander Kindt, Guillaume Vanpeteghem, Lucas Vandermersch, Aâron Ferret ( 62′ Stijn Willems ) en Nicolaas Mulkers.

Doelpunt: Alexander Kindt.

Gele kaarten: Niels Vandamme.

Rode kaarten: nihil.