15-02-’20 The Rangers – Sportvrienden Waregem 0-2

The Rangers hebben een meer dan behoorlijke wedstrijd gespeeld tegen de tweede gerangschikte, de thuisploeg speelde een collectieve sterke partij.

De bezoekers begonnen tegen een rotvaart aan de partij, reeds in de aanvangsminuut moest doelman Yentl gevat tussenkomen en redding brengen met de voet op een doorsteekpass. De bezoekers duwden verder door in de aanvangsminuten en het centrale verdedigend duo bij de thuisploeg Ruben Depoorter en nieuwkomer Clement Derveaux moesten een paar keer scherp verdedigen. Na het verschroeiend begin van de bezoekers was de thuisploeg in de 8′ aan zet met een schot van Aäron Ferret na een aflegger van Lars Lecointre door de bezoekende doelman knap gered. The Rangers duwden nu door en de bezoekende doelman moest op al zijn kunnen beroep doen om een kopbal van kapitein Ruben Depoorter over de dwarsligger te duwen. Het spel golfde nu goed op en af met een licht voordeel voor de bezoekers die in de 17′ een kopbal op de dwarsligger zagen open spatten. In de 26′ volgde dan uiteindelijk toch de openingstreffer, de bezoekers slaagden erin om in 3 passen een speler alleen voor doelman Yentl af te zonderen die geen schijn van kans had bij de 0-1. Doelman Yentl had in de 33′ dan weer een goeie reflex in huis om een niet ongevaarlijk schot in hoekschop te duwen, de rust werd met een 0-1 stand bereikt.

De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamers voor de tweede helft, in de 49′ leek nieuwkomer Jasper Louage op weg om te scoren alleen voorkwam de steengoede doelman van de bezoekers met zijn vuisten een zeker doelpunt. In de 55′ vrijwel hetzelfde verhaal nu duwde de bezoekende doelman met een ultieme reflex de knap getrapte vrije trap van Aäron Ferret nog over. Aan de overzijde en op het uur noteerden we dan weer een vrije trap onderkant deklat en terug in het speelveld. The Rangers hadden ondertussen alle wissels opgebruikt en tot overmaat van ramp moest Clement Derveaux gekwetst naar de kant, de thuisploeg moest noodgedwongen de laatste 25 minuten met zijn tienen verder, geen sinecure, al verdienen The Rangers hier alle lof, het was niet zichtbaar welke ploeg een numerieke minderheid had. Meer nog de thuisploeg slaagde erin om de tweede helft te domineren, in de 80′ was er de knappe combinatie opgezet door Jasper Louage in samenspel met Gianni Demoen die in de loop stak van Lars Lecointre wiens schot in twee tijden werd afgeblokt. De thuisploeg bleef op zoek naar de gelijkmaker maar in de 86′ liepen ze tegen een vlijmscherpe counter aan die de verlossende treffer opleverde voor de bezoekers 0-2. Het siert The Rangers dat ze ondanks deze nieuwe opdoffer alsnog op zoek zijn gegaan naar de eerredder, de kans was er in de 88′ nadat een knap leidende scheidsrechter na trekfout de bal terecht op de stip legde, naar het beeld van de wedstrijd zelf was de getrapte strafschop van Aäron Ferret net niet goed genoeg om de bezoekende te verschalken, jammer want de thuisploeg had echt wel een eerredder verdient.

The Rangers hebben een goede mentaliteit getoond, strijdend voor elkaar en in dienst van de ploeg, laten we deze ingesteldheid meenemen naar de volgende wedstrijden.

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslyppe, Dieter Naert, Clement Derveaux, Ruben Depoorter, Niels Vandamme (46′ Wouter Deweer), Lars Lecointre, Gianni Demoen, Aäron Ferret, Lucas Vandermersch (60′ Milan Huysentruyt), Nicolaas Mulkers (60′ David Lernout ) en Jasper Louage.

Doelpunten: nihil.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.