12-10-’19 Sportvrienden Waregem – The Rangers 1-3

The Rangers hadden een plannetje, coach Hans alias nonkel Vanhaeze had tegen de derde gerangschikte zijn pionnen zo uitgezet dat alles in het teken van het collectief stond, er werd geopteerd om vanuit een goeie organisatie al combinerend progressie te maken.

De wedstrijd begon alvast vrij belovend met in de aanvangsminuut al een eerste dreiging langs Aäron Ferret die volledig verrast net niet voldoende hard kon afdrukken, de toon was gezet de bezoekers namen de aanvangsminuten voor hun rekening, in minuut 4 was er een assist van Lars Lecointre gevolgd door een schot van Kevin Messiaen door de plaatselijke doelman onschadelijk gemaakt. Op een hoekschop in minuut 7 van Kevin Messiaen verlengd werd door Aäron Ferret kopte Wouter Deweer maar net naast. De thuisploeg kwam in de 13′ een eerste keer serieus dreigen met een vrije trap van net buiten de grote rechthoek doelman Kenny moest zich volledig uitstrekken om de bal met de vingertoppen in hoekschop te duwen. Dezelfde doelman Kenny stond rond de 24′ tot twee maal toe paraat om evenveel doelgerichte schoten te pareren. Daarop namen de bezoekers de wedstrijd terug in handen, in de 28′ noteerden we een assist van de hard werkende David Lernout voor Aäron Ferret die de bovenhoek viseerde maar nog de vuist van de uitstekende thuisdoelman op zijn weg vond. Nog voor de rust en in de 35′ was er nog een vrije trap van Kevin Messiaen die een half metertje naast suisde, de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft kwam van de kant van de thuisploeg met een schot in het zijnet in de 54′. Het tot dan toe licht overwicht van de bezoekers werd op het uur dan uiteindelijk toch bekroond met een doelpunt, de sterk spelende Lars Lecointre gaf de assist voor Kevin Messiaen die zijn belager met links uitkapte om vervolgens met rechts overhoeks binnen te schieten, een klasse doelpunt na een klasse flits eentje om in te kaderen. Het gaf de bezoekers duidelijk een boost en toen ze in de 73′ bovendien nog de stand konden verdubbelen vielen alle puzzelstukken in elkaar, een vrije trap van good old Sven Strinckx bereikte centraal het hoofd van Lars Lecointre die de 0-2 binnen knikte. De thuisploeg moest nu de wet van de sterkste ondergaan, de gretige bezoekers bleven maar voor dreiging zorgen, in de 80′ duwde de thuisdoelman een voorzet schot van Kevin Messiaen over, in de 81′ was er een center Van Vincent Derveaux voor Nicolaas Mulkers die de bal in één tijd op de slof nam, bal door de thuisdoelman met de voet gekeerd. In minuut 84′ fungeerde Nicolaas Mulkers nu zelf als aangever voor Sven Strinckx die zijn schot in hoekschop geduwd zag. Tussendoor had doelman Kenny een diepe bal net voor de lijn moeten terughalen waarop hij zich bezeerde aan de schouder hopelijk zonder veel erg, de thuisploeg deed verwoede pogingen om het tij te keren en in de 85′ vonden ze kapitein en libero Gianni Demoen op hun weg die de bal van de doellijn keerde. Aan de overzijde en op de counter nam de kwieke Kevin Messiaen op snelheid iedereen te grazen om vervolgens de bal snoeihard in doel te schieten 0-3. De zege voor de bezoekers was binnen en daar kon de late eerredder van de thuisploeg en in de 87′ niks aan veranderen. Het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter klonk dan ook als muziek in de oren bij The Rangers, de eerste zege van het seizoen was binnen.

Het ganse team verdiend dan ook een dikke proficiat en niet alleen voor deze dik verdiende zege maar ook en vooral voor de manier waarop en dit na een collectief gave prestatie, dit smaakt naar een verderzetting.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Wouter Deweer ( Lucas Vandermersch), Gianni Demoen, Milan Huysentruyt, Niels Vandamme ( 55′ Vincent Derveaux), Nicolaas Mulkers, Dieter Naert, Lars Lecointre, Kevin Messiaen, Aäron Ferret en David Lernout ( 46′ Sven Strinckx).

Doelpunten: Kevin Messiaen 2x en Lars Lecointre.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil