11-11-’17: The Rangers – Telstarboys Nazareth 4-2

The Rangers zijn bezig om een mooie reeks neer te zetten, met de 12 op 12 uit de jongste 4 wedstrijden staan ze nu steviger in de linker kolom.

Coach Nonkel Vanhaeze zette tijdens de opwarming zijn manschappen op scherp, ook zijn tactisch plan klopte waardoor de bezoekers meteen onder druk werden gezet. Het was dan ook de thuisploeg die voor het eerste doelgevaar zorgde in de 7′ langs Kevin Messiaen die een voorzet van Jordi Vandamme nipt naast kopte. The Rangers bleven gedurende de ganse eerste helft constant de bezoekers onder druk zetten met snelle balcirculaties en veel diepgang in hun spel. Het was dan ook geen verrassing dat de thuisploeg op het kwartier op voorsprong kwam, Wouter Deweer stak de bal in de loop van Jordi Vandamme die de 1-0 verdiend onder de doelman binnen schoot. De thuisploeg ging door op zijn elan en bleef kansen creëren zo schoot een bedrijvige Alexander Kindt in de 20′ de bal maar nipt naast, een strakke vrije trap van Sven Strinckx werd in de 21′ doorgekopt tot bij Gianni Demoen die inkopte waarop de bezoekende doelman al dan niet over de doellijn de bal stopte, feit is dat de scheidsrechter “op veilig” speelde en geen doelpunt goedkeurde. Het duurde van de kant van de bezoekers tot de 26′ alvorens er sprake kon zijn van enige dreiging met een schot voorlangs na een hoekschop. Een voorzet van Kevin Messiaen in de 33′ werd door Jordi Vandamme naar doel gekopt en door de goede bezoekende doelman puik geplukt, een nieuwe strakke vrije trap van Sven Strinckx werd door libero Ruben Depoorter in de 35′ op de deklat gekopt. Uiteindelijk werd het in de 43′ dan toch oververdiend 2-0 nadat kapitein Yves Deceunninck Gianni Demoen bereikte randje grote backlijn en Gianni met een heerlijke streep over de grond de bal overhoeks binnen schoot. Doelman Dries moest op slag van rust nog een verraderlijke bal uit de hoek halen en met een 2-0 stand werd de rust ingegaan.

In de tweede helft probeerden de bezoekers met een offensievere opstelling het evenwicht te herstellen, het leverde hun in de 55′ een licht toegekende strafschop op na handsspel op een al dan niet aangeschoten bal, feit is dat de scheidsrechter de bal op de stip legde, doelman Dries zorgde voor gerechtigheid door met veel brio de goed getrapte penalty te stoppen. Op het uur moest doelman Dries zich dan toch gewonnen geven op een heerlijke trap perfect in de kruising onhoudbaar de 2-1. De bezoekers kregen terug moed, niet voor lang echter want in de 62′ stond het alweer 3-1 na een heerlijke scherpe aanval van de thuisploeg op gang getrokken door Wouter Deweer over Nicolaas Mulkers die de bal perfect in de loop stak van Jordi Vandamme die beheerst afwerkte. Een gevaarlijke aanval van de bezoekers werd in de 70′ nipt naast geschoten. De bezoekers namen noodgedwongen hoe langer hoe meer risico’s waardoor er dan ook ruimte gelaten werd in de rug van de verdediging. Na een scherpe diepte pass van Jordi Vandamme in de 72′ was Nicolaas Mulkers sneller dan zijn belager om vervolgens de bal onder de doelman binnen te schieten 4-1. De bezoekers konden in de 75′ na een lichte duw via een strafschop de stand milderen tot 4-2. Het laatste kwartier slaagden de bezoekers er niet meer in om te scoren, de organisatie van de thuisploeg bleef overeind. Het was nog de thuisploeg die voor het grootste gevaar kon zorgen op de counter, jammer dat ze een paar keer vertrekkend van op hun eigen helft onterecht door de scheidsrechter terug gefloten werden voor vermeend buitenspel.

Het is een over verdiende zege geworden voor de thuisploeg na een volwassen wedstrijd gespeeld met veel vertrouwen. Volgende week wacht ons een serieuze test met de derde uit de rangschikking, benieuwd hoe The Rangers hiertegen uit de hoek zullen komen.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Yves Deceunnick, Ruben Depoorter, Timo Maertens, Wouter Deweer, Dieter Naert, Gianni Demoen (46′ Verschoore Jens), Alexander Kindt (75′ Verscheure Jonathan), Sven Strinckx (60′ Vandamme Niels), Jordi Vandamme en Kevin Messiaen (46′ Nicolaas Mulkers).

Doelpunten: Jordi Vandamme 2x, Gianni Demoen en Nicolaas Mulkers.

Gele kaarten: Wouter Deweer en Jens Verschoore.

Rode kaarten: nihil.