11-01-’20 The Rangers – Eendracht Vichte 1-2

Details hebben in deze zeer onderhoudende en fel bevochten wedstrijd beslist over winst of verlies. The Rangers trokken uiteindelijk aan het kortste einde na een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen een zeer goeie tegenstander, een gelijkspel had gekund maar was uiteindelijk ook het hoogst haalbare geweest.

De beide defensies hielden alles goed op slot waardoor de meeste duels op het middenveld plaats vonden, de duels waren fel maar sportief, de scheidsrechter van dienst ging mee in het verhaal van de sportieve ingesteldheid van beide ploegen en liet ze dan ook vooral voetballen zonder om de haverklap het spel te onderbreken, puik werk van de ref. De thuisploeg kon op de 17′ de stand openen, Guillaume Vanpeteghem lanceerde Kevin Messiaen op de flank waarop de bezoekende doelman het centershot van Kevin niet onder controle kreeg en Gianni Demoen er als de kippen bij was om de 1-0 met het hoofd te scoren. De reactie van de bezoekers volgde vrijwel onmiddellijk met een schot op de deklat in de 19′. Tegen het halfuur aan kon de bezoekende doelman niet zonder moeite en in twee tijden een schot van Guillaume Vanpeteghem onder controle krijgen. Consternatie bij de thuisploeg toen in de 34′ bij een onschuldige hoekschop de 1-1 ingekopt werd, doelman Yentl zag er niet goed uit bij de gelijkmaker, jammer laten we het dan maar bij een jeugdzonde houden van Yentl die voor de rest puik keepwerk verrichte. Tegen de rust aan en in de 44′ noteerden we nog een heerlijke combinatie tussen Lars Lecointre en Aäron Ferret door Aäron besloten met een schot die nipt over ging, de rust werd met een 1-1 stand bereikt.

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer na de rust, de thuisploeg had het moeilijk om nog voor gevaar te zorgen in de zone van de waarheid. Een gevaarlijke kopbal op een vrije trap van de bezoekers ging in de 55′ maar nipt voorlangs. Doelman Yentl was dan weer zeer alert in de 59′ door een gevaarlijk schot uit de tweede lijn in hoekschop te duwen. De druk van de bezoekers nam toe en in de 61′ geraakte de bal niet uit de gevarenzone van de thuisploeg en na een dubbele poging ging de 1-2 er uiteindelijk toch in. De bezoekers speelden daarop zeer compact waardoor The Rangers het moeilijk kregen om voor doelgevaar te zorgen. De thuisploeg bleef het proberen maar verder dan een paar halve kansen kwamen ze niet, in de 80′ en na een aflegger van Lars Lecointre mikte Wouter Deweer een halve meter over en in de slotminuut was er nog een actie van Sandy Decaestecker met een schot die nipt voorlangs ging.

Op naar de volgende wedstrijd, we nemen de vele positieve zaken mee en doen een nieuwe poging om de 3 punten mee huiswaarts te nemen.

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslyppe, Wouter Deweer, Ruben Depoorter, Vincent Derveaux, Timo Maertens (65′ Niels Vandamme), Lars Lecointre, Guillaume Vanpeteghem, Gianni Demoen ( 71′ Dieter Naert), Kevin Messiaen ( 78′ Jordi Vandamme), Aäron Ferret ( 65′ Nicolaas Mulkers) en Sandy Decaestecker.

Doelpunt: Gianni Demoen.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.