10-12-’22: RANGERS 2-2 Eendracht Grammene

De eerste wedstrijd van de terugronde, maar tevens ook de laatste van 2022, konden The Rangers niet omzetten in een overwinning. Het werd een 2-2 gelijkspel in een aangenaam kijkstuk.
The Rangers konden het eerst voor dreiging zorgen. Guillaume speelde Nicolaas vrij in de zestien maar zijn schot ging een metertje naast de paal. Kort daarop was er een prima één-twee tussenDieter en Marijn. De center van Dieter werd nu door Nicolaas een metertje over gekopt. De wedstrijd ging goed op en neer en halfweg moest gelegenheidsdoelman Jochen een prima parade doen op een schot van de bezoekers. The Rangers reageerden onmiddellijk met een schot van Marijn in het zijnet. Ook de bezoekers konden voor dreiging zorgen. Een scherpe voorzet werd in 1 tijd maar net naast de paal getrapt.Op het halfuur mocht Guillaume zich achter een corner plaatsen. Jeffrey kon de bal aan de 1e paal deviéren maar de keeper kon met een voetreflex zijn netten schoon houden. Iets later kon Jeffrey zijn snelheid gebruiken om de flank af te lopen en naar binnen te snijden. Jammer genoeg talmde hij iets te lang om op doel te besluiten en zijn schot werd geblokkeerd.Net voor rust verdienden The Rangers toch om op voorsprong te komen. Wouter werd diep gestuurd en met zijn linker kon hij de doelman testen. Die redde het schot met meer geluk dan kunde en de bal passeerde voorlangs. Ruststand 0-0
De 2e helft begonnen The Rangers gretig. Niels Azou bediende vanop de flank Marijn, die de bal vervolgens klaar legde voor ‘captain’ Gianni maar zijn plaatsbal verdween nipt over de kruising.Op het uur kwamen de bezoekers nog eens dreigen. Een center werd aan de 1e paal gedevieerd maar een superreflex van Jochen voorkwam de 0-1.In minuut 65 viel dan eindelijk de openingsgoal. Olivier kon zich centraal vrij spelen om vervolgens Marijn alleen voor doel te zetten. Marijn bleef kalm en plaatste de bal in het verste hoekje. 1-0Lang konden The Rangers niet genieten van de voorsprong. Een aangeschoten bal tegen de arm van Clément en de ref floot penalty. Er wordt toch wat teveel naar de tv-refs gekeken me dunkt.De bezoeker aarzelde niet om de strafschop feilloos om te zetten. 1-1The Rangers konden hun zoektocht naar winst herbeginnen. In minuut 70 werd Wouter nog eens diep gestuurd. Met links probeerde hij de doelman te verrassen maar die had nog een ultieme reflex in huis om de bal in hoekschop te verwerken.Een kwartier voor tijd lukte het dan toch. Wouter omspeelde zijn man in de rechthoek. Die stak zijn been uit en Wouter liet zich gewillig tegen de grasmat werken. Penalty die al even licht was als de handsbal voordien. Kapitein Gianni nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet. 2-1In minuut 82 kon de bedrijvige Kevin nog eens zijn flank afdweilen. Een gave center naar de ingelopen Wouter die de bal maar half raakte om de bal voorlangs te zien rollen.5 minuten voor affluiten kregen The Rangers dan nog het deksel op de neus. Een prima bal tussendoor bracht de spits oog in oog met Jochen. Die kon nog zijn vingertoppen tegen de bal zetten maar niet voldoende om de bal uit zijn doelkader te houden. 2-2
Jammer van het resultaat maar dit is misschien een beetje analoog met het verloop van het seizoen.Op naar de wedstrijden na Nieuwjaar om met volle moed nog een degelijk klassement te behalen.
Allen een goed eindejaar gewenst en we horen elkaar terug op 7 januari als The Rangers naar Telstarboys Nazareth trekken.Doelpunten: Marijn De Meulenaere , Gianni DemoenAssists: Olivier DejongheSpeelden voor The Rangers: Jochen Dewolf, Mathieu Dochy, Clément Derveaux, Dieter Naert, Niels Vandamme (60’ Louis Vandermersch), Gianni Demoen, Jeffrey Borry(45’ Niels Azou), Guillaume Vanpeteghem(70’ Kevin Messiaen), Nicolaas Mulkers(45’ Olivier Dejonghe), Marijn De Meulenaere, Wouter VandevyvereGele kaarten: nihilRode kaarten: nihil