10-11-’18: The Rangers – SV Ingooigem 3-0

6 op 6 voor The Rangers is het resultaat van de jongste twee wedstrijden en ook ditmaal was het dik verdiend na alweer een collectief sterke  prestatie.

De thuisploeg startte sterk met veel druk naar voor wat in de 5′ reeds resulteerde in een eerste mogelijkheid, het schot van Jordi Vandamme ging via de deklat over. De toon was gezet en de thuisploeg nam met veel vertrouwen de wedstrijd stevig in handen, ze deden dat met verzorgd combinatievoetbal, zo mochten we in de 12′ een fraai schot noteren van Maarten Landuyt door de bezoekende doelman onschadelijk gemaakt. De bezoekers kwamen in de 25′ een eerste keer dreigend opzetten na een uitgespeelde kans die van dichtbij hoog over werd besloten. Het antwoord van de thuisploeg volgde vrijwel onmiddellijk en in de 26′ met een center van Niels Vandamme verlengd door Lars Lecointre tot bij Nicolaas Mulkers die een teenlengte tekort kwam om de bal in doel te duwen. Op het halfuur noteerden we een strak schot van de bezoekers die een half metertje over ging, kort daarop gevolgd in de 35′ met een kans voor de bezoekers waarop doelman Kenny op al zijn kunnen moest beroep doen door een redding met voet om zijn netten ongeschonden te houden. Handsspel in de grote rechthoek van de bezoekers werd in de 36′ door de uitstekend leidende scheidsrechter terecht bestraft met een strafschop door Guillaume Vanpeteghem feilloos omgezet 1-0. Het slot van de eerste helft was dan weer zeer geanimeerd met in de 40′ een aanval van de thuisploeg over veel stations finaal besloten met een klasseflits van Jordi Vandamme die zijn belager in de wind zette om vervolgens de bal op een presenteerblad in de leveren bij de vrijstaande Maarten Landuyt die niet aarzelde om de 2-0 in doel te schieten. Nog voor de rust en in de 42′ moest doelman Kenny nog vol aan de bak om een laag gericht strak schot uit de benedenhoek te halen, ruststand 2-0.

Na de rust verwachte iedereen grote druk van de kant van de bezoekers, het was daarentegen de thuisploeg die de wedstrijd stevig in handen hield. In de 52′ was er een poging van Jens Verschoore door de uitstekend bezoekende doelman in laatste instantie in hoekschop geduwd. Het was slechts uitstel want in de 58′ was het wel prijs, een center van Niels Vandamme werd door Lars Lecointre verlengd tot bij de inkomende Nicolaas Mulkers die de 3-0 binnen schoot. De thuisploeg leek nu gewonnen spel te hebben, ze hadden de volledige controle over de partij waardoor de bezoekers nog nauwelijks voor dreiging konden zorgen. Het meeste gevaar het laatste halfuur kwam dan ook van de kant van de thuisploeg. In de 70′ was er dreiging via David Lernout in samenspel met Jens Verschoore die zijn schot door de bezoekende doelman gepareerd zag. Minuut 78′ een hoekschop van David Lernout gevolgd door een kopbal van Nicolaas Mulkers op de buitenkant van de staander. Het slot van de wedstrijd baarde nog 2 mogelijkheden voor de thuisploeg, in de 85′ was er een vrije trap van Niels Vandamme ingekopt door Lucas Vandermersch en door de bezoekende doelman in corner geduwd, het slotakkoord was dan weer voor Guillaume Vanpeteghem die met een splijtende pass de vrijstaande David Lernout bereikte die op zijn beurt van dichtbij over besloot.

Met een collectief sterke prestatie verdienen alle 15 spelers een dikke proficiat. Een deugddoende zege goed voor het vertrouwen en goed om enkele plaatsen in het klassement op te schuiven.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Dieter Naert (46′ Yves Deceunninck), Ruben Depoorter, Niels Vandamme, Milan Huysentruyt, Maarten Landuyt (46′ Jens Verschoore) Alexander Kindt, Guillaume Vanpeteghem, Jordi Vandamme (56′ Lucas Vandermersch), Lars Lecointre (62′ David Lernout) en Nicolaas Mulkers.

Doelpunten: Guillaume Vanpeteghem, Maarten Landuyt en Nicolaas Mulkers.

Gele kaarten: Niels Vandamme.

Rode kaarten: nihil