10-10-’20: Bar Filia – THE RANGERS

De Rangers trokken naar Sportcentrum Wembley in Kortrijk om bij de competitieleider op bezoek te gaan. Gewapend met nieuwe coachvesten trotseerden trainers Hans en David de zure wind.

Door de strenge corona-maatregelen en de overbezetting van de kleedkamers waren de Rangers genoodzaakt om zich in open lucht om te kleden voor de wedstrijd. Gelukkig werd hiermee rekening gehouden in de organisatie bij het bestuur waardoor dit zonder problemen verliep. Een gelukje voor beide ploegen dat de regen uit bleef tijdens het aankleden.

Al voor de wedstrijd werd meteen duidelijk dat het geen makkelijke partij ging worden. De tegenstander startte de opwarming furieus.

De wedstrijd begint dan ook meteen met hoge druk van de tegenstrever. Al in de 5e minuut was er een redding nodig van doelman Yentl op een schot uit de tweede lijn, iets wat nog vaak ging gebeuren gedurende de volledige match. De Rangers waren meteen gewaarschuwd.

In minuut 9 was er een stevige sliding tackle nodig van de alerte Vincent om de kans van de thuisploeg weg te nemen.

Yentl had geen enkel probleem om een schot van de thuisploeg te pakken in de 13e minuut. Weinig gevaar tot nu toe voor onze doelman.

Het eerste echte gevaar van de Rangers komt in de 20ste minuut via een verre vrije trap van Niels Vandamme. Hij dropt de bal mooi in de 16-meter, maar de thuisdoelman is zeer alert en plukt de bal uit de lucht.

Een minuut later moet Yentl alweer een redding brengen op een schot van de zeer snelle spits op rechts. De voet van Yentl houdt de score onveranderd.

Het gaat even op en neer zonder echt doelgevaar tot in minuut 32 de bedrijvige Jeffrey een prima doorsteekbal richting Jasper Louage lanceert. Jasper zet heel goed door, maar zijn schot gaat naast. Hier zat meteen ook de kans op 0-1 voor de Rangers in.

Nog eens 5 minuten later is er alweer gevaar van de bezoekende ploeg. Louis loopt voorbij enkele thuisspelers en kan uitpakken met een schot op doel. Helaas was het schot niet stevig genoeg, waardoor de keeper weinig inspanning moest doen om de goal te verhinderen. Een betere oplossing zou een voorzet richting de vrijstaande Jasper Louage aan de tweede paal geweest zijn.

De Rangers nemen de match nu even in handen, tot grote frustratie van de thuisploeg. Dat blijkt ook uit de wanhopige poging van een speler van de thuisploeg, zijn schot gaat meters over doel.

Een goeie actie van de thuisploeg volgt 2 minuten later, maar Yentl is alert en kan de doorsteekbal makkelijk oprapen.

Gianni zorgt aan de overkant dan weer voor gevaar op links. Zijn schot wordt in minuut 42 door de keeper onschadelijk gemaakt.

Het laatste wapenfeit van de eerste helft komt er dan na een hele goeie vrije trap van Niels Vandamme. Vincent kan vrij inkoppen aan de tweede paal, maar de keeper verkleint de hoek mooi en houdt de bal uit doel. Paniek bij de thuisploeg, maar Jeffrey kan de bal in de rebound niet binnenwerken. Een hoekschop volgt waarop Lars heel hoog gaat, maar zijn kopbal gaat ook het doel niet binnen.

Over het algemeen een sterke eerste helft van beide ploegen. De grootste kansen waren voor de Rangers, maar de score blijft steken op 0-0.

Meteen na de rust pakt Yentl opnieuw uit met een hele mooie save.

In de 47ste minuut noteren we een voorzet van Jeffrey op links, Nicolaas kan koppen, maar de bal gaat voorlangs.

Meteen hierna is er een kans voor de thuisploeg, maar de speler besluit opnieuw ver over. De frustratie groeit bij de thuisploeg en dat merk je aan hun wanhopige pogingen ver buiten het strafschopgebied. Een tactiek die hen geen goals oplevert.

Na een goeie run van Jasper Louage op rechts volgt in minuut 51 een voorzet, maar de meelopende Nicolaas en Jeffrey staan te ver om de bal te kunnen binnenduwen. De voorzet gaat voorlangs.

2 minuten later lanceert Vincent opnieuw Jasper Louage, maar de controle van Jasper is niet goed genoeg om de kans te benutten.

In minuut 58 kan Niels Azou voorzetten vanop rechts, Nicolaas kan net niet aan de bal en weg is het gevaar.

Milan komt in de 61ste minuut zeer goed voor zijn man en doet een rush naar voren, maar de verdediging van de thuisploeg vangt mooi op waardoor dat het gevaar geweken is.

Een vrije trap van de thuisploeg wordt 2 minuten later door Yentl weeral zonder veel moeite klemvast gepakt.

In minuut 65 zet Jeffrey mooi door op links en wordt neergehaald door een thuisspeler. De daarop volgende vrije trap wordt opnieuw door Niels Vandamme gegeven, maar deze keer is het iets te hoog en kan niemand bij de bal.

Een minuut later is er een open kans voor de thuisploeg. De aanvaller treuzelt en kan niet afwerken, zijn schot gaat naast.

In de 68ste minuut maakt Niels Vandamme een zware fout in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter fluit geen penalty. De Rangers komen hiermee goed weg.

Op een vrije trap van de thuisploeg kan Ruben niet genoeg wegkoppen, waardoor Yentl genoodzaakt is om de bal over het doel in corner te boksen. De thuisploeg kan de corner niet benutten, want de speler die mooi inloopt besluit met zijn bil de bal naast de goal te duwen.

Een reuzekans volgt aan de overkant, Nicolaas steekt Jasper Louage mooi diep, die zet door en wordt door de thuisploeg foutief neergehaald. De scheidsrechter houdt tot ieders verbazing de kaarten op zak. Geen goeie beslissing want Jasper liep alleen op doel af.

Diezelfde Jasper neemt meteen ook de vrije trap van net buiten de carré. Het is adem inhouden want zijn prima trap belandt op de paal. De thuisploeg komt tot tweemaal toe heel goed weg. Spijtig voor de Rangers die zich ietwat benadeeld voelen.

Net geen 5 minuten later is het aan de overkant dan wel raak voor de thuisploeg. Een schot van rechts waarop Yentl geen voldoende redding kan brengen met de voet waardoor de bal doorbotst in doel. Heel ongelukkig en toch wat tegen de gang van het spel, maar de score staat 0-1.

In minuut 78 kan de thuisploeg de score verdubbelen, maar de dichte vrije trap wordt onbesuisd over doel getrapt.

Niels Vandamme moet kort hierna een foutje maken om de speler af te stoppen. De vrije trap van de thuisploeg belandt in de muur.

De Rangers komen dan weer goed weg doordat het volleyschot van de thuisploeg om de deklat strandt. Het doelkader zorgt aan beide zijden voor wat frustratie.

In minuut 82 scoort de thuisploeg ook de 2-0 met een fraaie goal. De reactie die volgt van een thuisspeler is minder mooi en op sportief vlak zeer laag. Van een competitieleider zou je meer verwachten.

Diezelfde speler komt 2 minuten later Jasper Louage tegen die zijn frustratie even niet de baas kan en hem ondersteboven stampt. De scheids twijfelt niet en rode kaart voor Jasper.

De match loopt voor de Rangers met 10 man op zijn einde, nog een laatste redding van Yentl zorgt dat de thuisploeg niet verder uitloopt, maar de Rangers kunnen geen soelaas meer bieden.

Eindstand is 2-0 en zorgt bij de Rangers voor een wrange nasmaak. Hier zat zeker meer in. De spelers plooiden zich dubbel om de competitieleider te bedwingen, maar konden op het eind van de wedstrijd toch geen punten huiswaarts meenemen.

Niets te verwijten voor de Rangers, dat vonden ook de coaches die zeer tevreden waren over de algemene inzet bij de bezoekende ploeg. Geen winst, maar desondanks staan de Rangers toch mooi op een 3e plaats in de rangschikking en kunnen we van een weekje rust genieten door de bye van volgende week.

 

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslyppe, Ruben Depoorter, Niels Azou, Vincent Dervaux, Niels Vandamme, Louis Vandermersch (’45 Jasper Debeuckelaere), Gianni Demoen, Lars Lecointre (’45 Milan Huysentruyt), Kevin Messiaen (’45 Nicolaas Mulkers), Jasper Louage, Jeffrey Borry, Reserven:

Doelpunten: nihil

Gele kaarten: nihil

Rode kaarten: Jasper Louage