10-09-’22: RANGERS 2-0 Telstarboys Nazareth

Na de forfaitzege op de 1e speeldag konden The Rangers dan eindelijk definitief aan de competitie beginnen. Een thuiswedstrijd tegen de Telstarboys uit Nazareth zouop papier geen al te grote problemen mogen geven maar in voetbal weet je nooit.

In minuut 3 was er een vrije trap van Dieter die Jasper op doel kon koppen maar veel kracht zat er niet op om de doelman te verrassen. Wie dacht dat de match direct ginggelanceerd zijn had het serieus mis. The Rangers hadden het moeilijk om hun wil op te dringen en de duelkracht van de tegenstander was naar behoren. De bezoekers konden enkelekeren dreigen met een afstandsschot maar nooit kwam doelman Maarten in verlegenheid. Na een positiewissel achterin kwamen The Rangers stilaan beter in de wedstrijd.In minuut 20 verstuurde Niels een vrije trap naar de 2e paal waar ’captain’ Gianni loeihard op doel kon koppen maar helaas recht in de handen van de doelman.Halfweg moesten The Rangers dan altijd op voorsprong komen. Gianni stuurde Wouter diep. Die haalde de achterlijn om de bal dan panklaar in de voeten van Jasper te leggen diede kans, mede door de staat van het veld, onbegrijpelijk naast besloot.The Rangers waren nu heer en meester maar toch kon op een counter de bezoekende spits alleen voor Maarten komen. Maar vanuit een te schuine hoek plaatste die de bal enkel meters naast.In minuut 40 werd dan toch de ban gebroken. Andermaal Wouter kon zich op rechts doorzetten en de bal tot op de rechthoek droppen tot bij Niels. Die controleerde en schoot dan grondscherendin de korte hoek binnen. De eerste veldgoal in de nieuwe uitrusting was een feit.De bezoekers waren even van slag en nog voor de rust kon de score verdubbeld worden. Jasper bediende Niels op links die vervolgens Wouter aanspeelde. Op snelheid kon hij voorbij zijn manglippen om de bal tot bij de inlopende Arne te leggen die in 2 tijden kon afwerken. 2-0 meteen de ruststand.

The Rangers begonnen de 2e helft met 10 man. Er was ergens iemand vergeten dat er nog een helft was zeker. Was dit een voorbode voor het slap starten aan die 2e helft? Wie zal het zeggen.In ieder geval wat er gedurende de eerste 20 minuten op het veld gebracht werd was het vernoemen niet waard. Enkelen begonnen zich te enerveren op de scheids, waren niet meer voldoendegeconcentreerd of dachten de andere zal die gaten wel toelopen. Wel, zo werkt voetbal niet. Op het uur mochten de bezoekers een vrije trap nemen vanop 30 meter. De bezoeker trok een streep die maar net naast het doel verdween. Halfweg was er dan toch een prima actie van The Rangers. Wouter en Guillaume voerden een lange dubbelpass uit waarbij Wouter alleen op doel kon afgaan. Zijn plaatsbal naar de rechterbovenhoek verdween nipt naast. Jammer.
10 minuten voor affluiten kon Louis een afvallende bal op de slof nemen maar ook nu was het schot niet op doel.Er waren op het eind van de wedstrijd dan nog enkele kansjes om de score op te drijven maar telkens liep er wel iets fout. De wedstrijd werd bij een 2-0 eindstand afgefloten.

Het is duidelijk dat er nog wat ritme mankeert maar ondanks alles prijken The Rangers met een 6 op 6 aan de top van de rangschikking.Volgende week volgt dan een eerste topper op het veld van Het Kippenhof waar er vorig seizoen verloren werd. Op naar revanche.Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Vincent Derveaux, Clement Derveaux, Dieter Naert, Mathieu Dochy, Gianni Demoen, Arne Lievens (45’ Guillaume Vanpeteghem), Niels Vandamme, Nicolaas Mulkers (45’ Louis Vandermersch), Jasper Louage (55’ Jordi Vandamme) en Wouter Vandevyver.Doelpunten: Niels Vandamme, Arne Lievens
Assists: 2x Wouter Vandevyver
Gele kaarten: nihilRode kaarten: nihil