09-09-’17: THE RANGERS – VK Lindenhoek Kruishoutem 1-2

Zeer nipte nederlaag voor The Rangers na een meer dan verdienstelijke wedstrijd, een dosis geluk en de koelbloedigheid in de zone van de waarheid maakte uiteindelijk het verschil uit. Na een korte studieronde waren het de bezoekers die in de 10 minuut voor het eerst gevaarlijk waren na een vrije trap en de afvallende bal die een metertje naast geschoten werd. Aan de overzijde was de thuisploeg in de 12′ dan weer dreigend nadat een center doorgekopt werd in de voeten van Jens Verschoore die zijn schot afgeblokt zag door een bezoekende verdediger. Het spel golfde tegen een stevig tempo goed op en af en in de 22′ werd Kevin Messiaen diep gestuurd, hij was sneller dan zijn belagers en verscheen alleen voor de doelman, jammer genoeg scheerde zijn schot de staander om zo buiten te gaan. Aan de overzijde en op het halfuur hadden de bezoekers dan weer meer geluk toen een vrije trap randje grote rechthoek via twee thuisverdedigers afweek om zo in doel te belanden 0-1. De thuisploeg reageerde vrijwel onmiddellijk via Niels Vandamme die in de 35′ een prima center voor doel bracht waarmee de bezoekende doelman duidelijk moeite had om de bal in twee tijden te plukken. Nog voor de rust en in de 44′ waren de bezoekers nog één keer dreigend na een hoekschop en de ingeschoten bal die via de onderkant van de deklat opnieuw in het veld terecht kwam, ruststand 0-1.

De thuisploeg was in het begin van de tweede helft vastberaden om de scheve situatie recht te zetten, met een iets aanvallender opstelling werd gepoogd om de bezoekers vast te zetten op hun eigen helft, wat in de 50′ ei zo na de gelijkmaker opleverde na een schot van de goed ingevallen Nicolaas Mulkers die millimeters voorlangs buiten ging. De bezoekers waren aan de overzijde dan wel weer zeer efficiënt nadat ze in de 60′ voor de eerste en enige keer in de wedstrijd de secure thuisdefensie op een hoopje gespeeld hadden  om vervolgens de bal naast doelman Dries in doel te schieten 0-2. De thuisploeg liet de moed niet zakken en stroopte zo mogelijk nog meer de mouwen op met veel dreiging als gevolg. In de 65′ werd een voorzet van Niels Vandamme door kapitein Steven Cnockaert in  één tijd nipt over de deklat geschoten. De bezoekers moesten nu noodgedwongen verder achteruit en ze konden in de 68′ op een miraculeuze redding van hun doelman rekenen toen deze een kopbal van Steven Cnockaert op center van Gianni Demoen met de vingertoppen over de deklat duwde. De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk toch nadat Yves Deceunninck met een loepzuivere pass Nicolaas Mulkers diep stuurde en Nicolaas beheerst de bal onder de bezoekende doelman in doel schoof 1-2. De bezoekers waren nu volledig op de counter aangewezen met nog één dreiging in de 76′ door doelman Dries oordeelkundig onschadelijk gemaakt. De thuisploeg hield de druk aan en kende nog een behoorlijke dosis pech toen eerst een schot van Kevin Messiaen in de 77′ open spatte op de deklat om vervolgens in de 86′ en na een hoekschop van David Lernout en een kopbal van Steven Cnockaert andermaal het doelhout een verdiende gelijkmaker van de thuisploeg verhinderde.

De thuisploeg bleef uiteindelijk met lege handen achter na een sportieve wedstrijd onder de kundige leiding van een goede scheidsrechter. Het komt er voor de thuisploeg nu op aan om rustig te blijven en verder hard te werken, de resultaten zullen wel volgen.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Wouter Deweer, Yves Deceunninck (80′ Lorenzo Maddelein), Ruben Depoorter, Niels Vandamme, Jens Verschoore (45′ Nicolaas Mulkers), Gianni Demoen, Steven Cnockaert, Kevin Messiaen, David Lernout en Sven Strinckx.

Doelpunt: Nicolaas Mulkers.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.