08-10-’22: FC De Zandvlooi Kruishoutem 4-0 RANGERS

Een uitwedstrijd voor The Rangers tegen een ongekende tegenstander, de zandvlooi Kruisem, op een nostalgische akker uit de voorgeschiedenis van het voetbal. De naam voetbalveld mag hier niet voorgebruikt worden. Na de 0 op 6 waren The Rangers erop gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen. Ze begonnen dan ook fel aan de wedstrijd met goeie pressing op de man in balbezit.Reeds in de 3e minuut was het Marijn die vrij in de rechthoek werd aangespeeld maar vanuit een scherpe hoek werd zijn schot door de keeper gepareerd. Het was moeilijk om deftige passing te doenmaar The Rangers probeerden er toch het beste van te maken. In de 13e minuut werd Marijn in het straatje gestuurd. Na de balcontrole pegelde Marijn de bal overhoeks pal op de paal. Jammer.Op het kwartier speelde Niels Azou zijn man uit maar deze keer was het schotje te slap om de doelman in verlegenheid te brengen.De thuisploeg speculeerde op de counter maar kwam zelden over het middenveld. Toch kwamen ze op voorsprong toen een risicovolle terugspeelbal pardoes over doelman Maarten in doel verdween. 1-0Halfweg de eerste helft werd er een diepe bal verstuurd waarop de Rangers defensie zich wat liet ringeloren en de thuisspits de bal in de verste hoek kon plaatsen om er zowaar 2-0 van te maken.Hoe was het in godsnaam mogelijk. Maar efficientie is natuurlijk ook een onderdeel van het voetbal.Je zag de moraal van The Rangers zienderogen zakken. Toch moest de aansluitingstreffer er normaliter altijd komen in minuut 37. Jasper zette een één-tweetje op met Jordi. Alleen voor detwijfelende doelman had Jasper maar de hoek voor te kiezen maar hij besloot toch langs de verkeerde kant van de paaL Het was duidelijk dat het niet de dag van The Rangers ging worden.Ruststand 2-0.

De 2e helft bracht weinig soelaas. Het combineren lukte nu totaal niet meer en The Rangers toonden wel inzet maar niets lukte om de thuisploeg ook maar enigszins in de problemen te brengen.Zij speelden zonder risico’s, veel ballen vooruit stampend hopende zo hun snelle spitsen te lanceren. En laat nu ook juist dit een werkpunt zijn voor The Rangers. Op het uur werd hun spits weinigin de weg gelegd om de flank af te dweilen en een voorzet te versturen naar een alleenstaande medespeler die al vallend de bal naast Maarten binnen kopte. 3-0Een kwartier voor tijd staken The Rangers dan toch nog eens hun neus aan het venster. Een voorzet naar de 2e paal werd door Kevin onvoldoende geraakt om op doel te besluiten. Het zou het enige wapenfeitvan The Rangers worden in de 2e helft.10 minuten voor affluiten viel dan nog de 4-0. Een uittrap van de keeper werd simpel doorgekopt in de loop van de spits die Maarten omspeelde en de 4-0 eindscore op het bord zette.Het is duidelijk dat er nog werk aan de winkel is. The Rangers zitten in een wat mindere periode maar alleen met hard werken en met de juiste spirit kan er uit dit dalletje worden gekropen.Volgende week zijn The Rangers bye.Speelden voor The Rangers : Maarten Landuyt, Vincent Derveaux, Dieter Naert, Clement Derveaux (55’ Kevin Messiaen), Niels Vandamme (45’ Louis Vandermersch), Gianni Demoen,                                               Jasper Louage, Niels Azou, Nicolaas Mulkers (60’ Jeffrey Borry), Marijn De Meulenaere (75’ Jochen Dewolf), Jordi VandammeDoelpunten: nihil
Gele Kaarten : nihiRode Kaarten : nihil