07-09-’19: The Rangers – FC De Florre Harelbeke 0-5

Op een perfecte grasmat ( wat een verademing in vergelijking met de afgelopen seizoenen) kregen The Rangers voor hun eerste thuis competitiewedstrijd meteen de regerende kampioen voorgeschoteld. Geen sinecure en ook geen oneer om tegen deze formatie uiteindelijke de duimen te moeten leggen, deze FC De Florre is duidelijk nog een maatje te groot voor de nog zoekende Rangers formatie.

De thuisploeg hield vooral in de eerste helft goed stand al hadden de bezoekers wel doorlopend het overwicht, de wedstrijd bleef dan ook lange tijd op slot, de beide doelmannen bleven gevrijwaard van grote tussenkomsten. Het was wachten tot de 21′ om een eerste serieuze dreiging te noteren en die kwam van de kant van de thuisploeg, David Lernout drong lang genoeg aan zodat een verdediger in de fout ging, jammer genoeg werd de voorzet van David van een haar gemist door de opkomende en klaar kijkende Guillaume Vanpeteghem en weg kans. De bezoekers konden in de 28′ met een klasseflits de wedstrijd openbreken, 3 man in de wind zetten en vervolgens de bal onhoudbaar in de kruising schieten, de 0-1 was een beauty. The Rangers hadden goed stand gehouden maar stonden aan de rust wel 0-1 achter. De prima leidende scheidsrechter liep tegen de rust aan een blessure op waardoor hij niet meer verder kon in de tweede helft, zijn taak werd tot ieders tevredenheid overgenomen door de trainer van de bezoekers.

De thuisploeg liep in het begin van de tweede helft meer bepaald in de 50′ tegen een dubbele achterstand aan, na een snel uitgevoerde dubbele één – twee beweging stond het 0-2. Toen bovendien in de 53′ de bezoekers de ganse flank oprolden om de bal panklaar voor doel te brengen was het 0-3 en game over. De thuisploeg probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, dit lukte bij momenten vrij aardig zonder evenwel voor enig doelgevaar te kunnen zorgen. In de 70′ werd het 0-4 nadat een laag getrapte vrije trap in doel verlengd werd. Doelman Yentl onderscheidde zich in de 82′ met een prima redding op een gevaarlijke lage center. Dom balverlies op het middenveld in de 84′ was de inleiding voor een snelle omschakeling van de bezoekers goed voor de 0-5 eindstand. Het slotakkoord van de wedstrijd was dan weer voor de thuisploeg, een goed getrapte vrije trap in de 86′ van Niels Vandamme werd door Aäron Ferret naast gekopt.

The Rangers hadden tegen titelkandidaat nummer één hun meerdere moeten erkennen, geen oneer, positief was wel dat er progressie waar te nemen was in vergelijking met vorige week, nu zijn we strijdend ten onder gegaan, volgende week een nieuwe poging op puntengewin.

Speelden voor The Rangers: Verslype Yentl, Wouter Deweer, Milan Huysentruyt, Gianni Demoen (57′ Stijn Willems), Niels Vandamme, Maarten Landuyt, Guillaume Vanpeteghem, Dieter Naert, Kevin Messiaen, David Lernout (46′ Nicolaas Mulkers) en Lars Lecointre (57′ Aäron Ferret).

Doelpunten: nihil

Gele Kaarten: nihil

Rode kaarten: nihil