07-01-’23: Telstarboys Nazareth 2-3 RANGERS

De eerste competitiewedstrijd van 2023 voor The Rangers was een away-game naar Telstarboys Nazareth. Gure weersomstandigheden en een niet al te optimale grasmatbeloofden niet veel goeds om een mooie wedstrijd te zien.

The Rangers begonnen tegen de wind in en probeerden de tegenstander niet tot voetballen te laten komen.Na een kwartier studieronde kwam het 1e doelgevaar van The Rangers. Dieter stuurde Nicolaas diep, die de bal voortrok tot bij de ingelopen Wouter maar zijn schot werd afgeblokt.Met het windvoordeel kreeg de thuisploeg regelmatig een hoekschop die telkens voor dreiging zorgde. Één keer hadden de Rangers geluk toen de bal tussen een bos van spelers niet voor dejuiste voet viel om te scoren. In minuut 35 kwam dan eindelijk het echt grote doelgevaar. Wouter werd in het hoekje gestuurd. Zijn voorzet werd door Nicolaas loeihard ingeschoten maarde thuisgoalie kon de bal pareren. De rebound kwam voor de voeten van Jeffrey die niet aarzelde om de bal binnen te schieten. 0-1Vijf minuten voor het rustsignaal mocht Alex een hoekschop nemen. Zijn center werd door Marijn ingekopt maar helaas kon de bal net voor de doellijn worden weggekopt.Met de rust in zicht was er plots wat concentratieverlies achterin. Een verre inworp waarop de dekking niet goed verzorgd werd kon door een thuisspeler aan de 2e paal binnen gewerkt worden. 1-1, een domper zo net voor de rust.

De 2e helft waren The Rangers gebrand om de situatie terug in hun voordeel te laten uitdraaien. Op minuut 50 werd ‘Jappe’ in de rechthoek aangespeeld. Hij kon zich mooi van zijntegenstander wegdraaien om de bal vervolgens met een krul in de verst hoek te droppen. Mooie goal om The Rangers op 1-2 te zetten.The Rangers hadden de match goed onder controle. Een vrije trap van Alex in minuut 55 kon de doelman bijna verrassen.Halfweg de 2e helft kon Wouter zich doorzetten op de rechterflank. Hij leverde vervolgens een gemeten voorzet tot bij Jasper, die zijn 2e van de middag kon scoren. 1-3.Schaapjes op het droge zou je denken maar amper 1 minuut later liet de verdediging zich ringeloren en stond de 2-3 op het scorebord.The Rangers konden terug op zoek naar een geruststellende 4e treffer. Ei zo na kwam die er een kwartier voor tijd. Guillaume kreeg de bal buiten de rechthoek en pegelde de bal tegen onderkantlat maar de bal viel terug het veld in.10 minuten voor affluiten moesten The Rangers plots met 10 man verder. Op een hoekschop had Mathieu pech toen hij hoofd tegen hoofd ging met een thuisspeler. Compleet groggy moest hij het veld verlaten en de wissels waren reeds opgebruikt.De thuisploeg ging nu alles of niets spelen maar alles verliep te chaotisch om voor echt gevaar te zorgen. Het was Jasper die net voor affluiten bijna zijn hattrick kon volmaken maar zijn pogingvanop eigen helft viel een metertje naast de paal.De eerste overwinning van 2023 was een feit. Hopelijk is dit een goed voorteken om een deftige 2e ronde te spelen.Volgende week komt Het Kippenhof uit Wortegem-Petegem op bezoek.Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Dieter Naert (45’ Ruben Depoorter), Niels Vandamme, Mathieu Dochy, Niels Azou, Guillaume Vanpeteghem, Alexander Kindt, Jeffrey Borry, Marijn De Meulenaere, Nicolaas Mulkers (45’ Jasper Louage), Wouter Vandevijver (70’ Arne Lievens)Doelpunten: 1x Jeffrey Borry, 2x Jasper LouageAssist: 1x Wouter Vandevijver, 1x Guillaume Vanpeteghem, 1x Nicolaas MulkersGele kaarten: Niels VandammeRode kaarten: nihil