04-12-’21: The Rangers 2-1 FC Corgas Deinze

Afgaande op het klassement zou een wedstrijd tegen nummer 11 geen probleem mogen geven maar gelukkig is voetbal geen exacte wetenschap. The Rangers begonnen niet zo scherp aan de wedstrijd. Veel duels werden verloren en de bezoekers waren iets vinniger. Veel doelgevaar was er wel niet bij. Pas in de 15e minuut noteren we het eerste gevaar. Al was het meteen ook een serieuze. Half mistasten in de verdediging bracht de bezoekende spits alleen voor doelman Kenny. Die kwam heel gevat uit zijn doel waardoor hij de poging kon neutraliseren. In de 20e minuut was er pas het eerste noemenswaardig feit van The Rangers. Jasper speelde Alex vrij in de rechthoek maar die treuzelde iets te lang om uit te halen en zijn poging leverde slechts een hoekschop op.
Wat later verdienden The Rangers misschien een penalty maar de ref oordeelde anders.
Op het halfuur omzeilde een bezoeker de buitenspel om alleen op Kenny af te stevenen. ‘Veste’ kon nog op tijd terug keren om de spits zijn poging om te scoren te bemoeilijken. De bal verdween op de deklat.
De  rust werd behaald met een billijke brilscore.

De 2e helft begon aan een rotvaart. Door de gladde staat van het veld verkeek de Rangers defentie zich op een doorschietende bal op het middenveld. De bezoeker kwam alleen voor Kenny maar andermaal kon de terugkerende ‘veste’ de poging afblokken in hoekschop. De hoekschop werd vervolgens door wie anders dan ‘veste’ van de lijn gekeerd.
In minuut 47 was het dan aan The Rangers. Jasper werd in het straatje gestuurd. Alleen voor de doelman besloot hij op de deklat. De rebound van Marijn verdween aan de verkeerde kant van de paal. Amper 1 min later was er een strakke voorzet van Jasper. De inlopende Marijn plaatste zijn kopbal pal op de keeper en ook nu kon Jeffrey in de rebound niet scoren.
Ongelooflijk dat het nog 0-0 was.
Halfweg de 2e helft , toen de bezoekers tot 10 man herleid waren door blessures, gebeurde het ongelooflijke. Een zeldzame tegenaanval van de bezoekers verdween via de hand van Kenny net onder de lat binnen. 0-1
The Rangers moesten nu vol aan de bak. Amper 2 minuten later zette Arne zich door in de rechthoek. Hij werd foutief afgestopt en dit keer kon de ref niet anders dan penalty fluiten. Jasper zette zich achter de bal en poeierde
de bal staalhard tegen de netten. 1-1
The Rangers wilden meer. Er werd constant goed druk gezet en de bezoekers kwamen niet meer uit de omklemming. In minuut 75 werd hij bijna 2-1. Een afvallende bal werd door Arne op de slof genomen. Helaas de bal belandde
buitenkant paal. Er waren nu tal van hete standjes in de rechthoek maar scoren bleek o zo moeilijk.
5 minuten voor affluiten viel dan eindelijk de verlossing. Een geharrewar voor doel en de bal belandde bij Marijn. Die aarzelde niet om de bal in het hoekje te leggen. 2-1
Een ware opluchting. De wedstrijd werd afgefloten.
De heenronde wordt afgesloten op een mooie 2e plaats. Volgende week thuiswedstrijd tegen Par Hasard Anzegem

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Vincent Derveaux, Louis Vandermersch, Jasper Debeuckelaere (80’ Niels Vandamme), Gianni Demoen, Alexander Kindt, Maarten Landuyt (45’ Jeffrey Borry), Niels Azou, Marijn De Meulenaere, Jasper Louage, Nicolaas Mulkers(45’ Arne Lievens)

Doelpunten: Jasper Louage, Marijn De Meulenaere

Gele kaarten: nihil
Rode kaarten: nihil