04-11-’17: The Rangers – MVC Tskeef Ei Wielsbeke 2-0

Verdiende zege voor de thuisploeg na een heerlijke pot voetbal. Een wedstrijd met alles erop en eraan, twee goeie en aanvallend ingestelde ploegen, een hoog tempo en dit alles onder de kundige leiding van een goeie scheidsrechter.

Het eerste gevaar in de wedstrijd werd in de 3′ genoteerd en kwam van de thuisploeg, David Lernout bracht Nicolaas Mulkers in stelling waarop de bezoekende doelman met de voet redding bracht. De bezoekers namen daarop de wedstrijd in handen en het eerste half uur van de partij duwden ze met veel druk en pressing de thuisploeg achteruit op hun eigen speelhelft. De Rangers defensie speelde zeer secuur en gaf nauwelijks een krimp, doelman Yentl moest in de 8′ een eerste keer tussenkomen op een hoekschop. Voor een volgend gevaar van de kant van de bezoekers was het wachten tot de 23′ toen de jonge doelman van The Rangers Yentl een bal vanonder de deklat met veel lef en vertrouwen in hoekschop duwde. Kapitein Steven Cnockaert nam rond het halfuur zijn ploeg op sleeptouw met een rush richting doel die in laatste instantie door de uitkomende bezoekende doelman afgestopt werd. De kapitein had meteen het sein gegeven om de wedstrijd over te nemen, het was nu de thuisploeg die tot aan de rust de wet dicteerde, een collectieve aanval op gang getrokken door Niels Vandamme over Nicolaas Mulkers werd door Alexander Kindt in de 40′ maar nipt naast geschoten. Op slag van rust noteerden we nog het feit dat Marijn De Meulenaere alleen op weg naar doel foutief neergetrokken werd, de vrije trap die erop volgde leverde niks op waardoor de rust werd ingegaan met een 0-0 stand.

Meteen na de rust moest doelman Yentl in de 46′ een bal uit de bovenhoek halen. De thuisploeg was meteen gewaarschuwd, waarop ze terug de wedstrijd in handen namen om de controle niet meer uit handen te geven. Rond minuut 55′ nam de druk van de thuisploeg toe, na een collectieve aanval werd het schot van Alexander Kindt finaal door een bezoekende verdediger van de doellijn gekeerd. De thuisploeg hield de bezoekers nu constant in de wurggreep en in de 65′ konden ze op hun steengoede doelman rekenen om de harde knal van Jens Verschoore nog vanonder de deklat te duwen. een doelpunt ging in de lucht en in de 67′ was het dan zover, na voorbereidend werk van Dieter Naert en Jordi Vandamme werd opnieuw Jens Verschoore in stelling gebracht, ditmaal verschalkte Jens met een subtiele lob de doelman 1-0. De bezoekers zagen nu de thuisploeg van alle kanten komen en kort daarop in de 70′ stond het 2-0 nadat een verre inworp van Sven Strinkcx Bij Marijn De Meulenaere belande die rond zijn laatste belager draaide om de bal vervolgens heerlijk binnen te schieten. Een minuut later kon het alweer prijs zijn maar ditmaal stond de steengoede bezoekende doelman opnieuw paraat om een nieuwe poging van Marijn De Meulenaere op aangeven van Jordi Vandamme onschadelijk te maken. de bezoekers hadden in de 83′ dan weer meeval toen op aangeven van Niels Vandamme een schot van Alexander Kindt op de staander open spatte. De bezoekers waren in de 86′ dan toch nog één keer gevaarlijk maar de jonge doelman van The Rangers Yentl stond paraat en duwde een schot vanonder de deklat in corner. Het slotakkoord van de wedstrijd was in de 88′ voor de thuisploeg toen Jordi Vandamme met een lob de bezoekende doelman probeerde te verschalken, met een ultieme reflex duwde hij de bal nog over de dwarsligger.

The Rangers hadden na een collectieve sterke prestatie verdiend de 3 punten aan huis gehouden, de thuisploeg had met veel lef en vertrouwen gespeeld, een prestatie waarop verder kan gebreid worden.

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslijpe, Wouter Deweer (50′ Dieter Naert), Gianni Demoen, Ruben Depoorter, Niels Vandamme, Jens Verschoore, Marijn De Meulenaere, Steven Cnockaert, Nicolaas Mulkers (50′ Sven Strinckx), Jordi Vandamme en David Lernout (39′ Alexander Kindt).

Doelpunten: Jens Verschoore en Marijn De Meulenaere.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.