04-03-’23: RANGERS 1-0 SPORTING GRAMMENE

Souperzaterdag op 4 maart, dan moet de wedstrijd toch gewonnen worden om met een goed gevoel het feestgedruis in te gaan. Tegenstander van dienst op de perfecte grasmat van Grimmertinge was Sporting Grammene.

In minuut 7 was er een eerste groot gevaar. Een vrije trap van Niels naar de tweede paal waar de ingelopen Vinny van dichtbij nipt over kopte. The Rangers controleerden en op het kwartier werd de score bijna geopend. Jeffrey centerde vanop links en de bal werd ei zo na in eigen doel verwerkt ware het niet dat de keeper de bal pardoes op zijn hoofd kreeg.

Halfweg werd het toch 1-0. De bedrijvige Jeffrey recupereerde op het middenveld, speelde Wouter aan die de bal perfect in de loop van de doorgelopen Nicolaas stak. Alleen voor doel bleef Nicolaas ijzig kalm en plaatste de bal naast de doelman.

Op het halfuur dezelfde protagonisten. Wouter draaide zich vrij en speelde Nicolaas aan in de diepte. Na een controle speelde Nicolaas de bal terug in de voeten van Wouter die jammergenoeg de keeper op zijn weg vond. Een reuzekans volgde in minuut 35. Guillaume schoot richting doel maar de bal belandde in de voeten van de doorgelopen Jeffrey. Van dichtbij pegelde hij de bal wat roekeloos over. De bezoekers speelden tot dan toe goed mee maar konden nooit Maarten in verlegenheid brengen.

Ruststand 1-0

De tweede helft begon rustig met veel middenveldspel en niet al te veel doelgevaar. Het was wachten tot minuut 65 dat Guillaume andermaal Jeffrey kon in de diepte sturen. Schuin voor doel voorkwam de keeper met een goeie voetsafe de 2-0.

In minuut 68 was er een voorzet van Niels waar Mathieu zijn hoofd kon tegenplaatsen maar andermaal werd de bal niet binnen het kader gekopt. Een kwartier voor affluiten moest het dan toch lukken. Jeffrey werd foutief afgestopt in de rechthoek en de goed leidende ref wees naar de stip. Jordi plaatste zich achter het leer maar zijn inzet werd door de goalie uit de hoek geranseld. Het bleef 1-0 en daar probeerden de bezoekers met meer druk van te profiteren om nog de gelijkmaker te zoeken. Doch de vele lange ballen werden telkens door de goed georganiseerde verdediging vakkundig teniet gedaan.

5 minuten voor het einde zette Arne zich door in de rechthoek. Hij vond Jordi aan de 2e paal maar zijn schot werd andermaal gered.

Zo besloot de prima scheids er een eind aan te maken en wonnen The Rangers de wedstrijd met 1-0. Het sein om er later op de avond een gezellig festijn van te maken tot in de vroege uurtjes.

Volgende week trekken we op verplaatsing naar SEV Sint-Eloois Vijve

Speelden voor de Rangers: Maarten Landuyt, Dieter Naert, Mathieu Dochy, Vincent Derveaux (55’ Gianni Demoen), Niels Vandamme, Jeffrey Borry, Guillaume Vanpeteghem, Arne Lievens, Louis Vandermersch (45’ Jordi Vandamme), Nicolaas Mulkers (45’ Ruben Depoorter), Wouter Vandevijver (55’ Jochen Dewolf)

Doelpunten: Nicolaas Mulkers
Assist: Wouter Vandevijver

Gele kaarten: nihil
Rode kaarten: nihil