04-03-’17: De Sportman Wervik – The Rangers 0-2

The Rangers hebben de lastige verplaatsing naar Wervik onder moeilijke omstandigheden mede door de staat van het veld ruim verdiend gewonnen.

De bezoekers toonden van meet af aan hun intenties door reeds in minuut 2 voor een eerste serieuze dreiging van de wedstrijd te zorgen, het schot van Marijn De Meulenaere bleef net voor de doellijn in de modder steken. De thuisdoelman toonde in de 3′ dat hij uit het goede hout gesneden is door een gevaarlijke center van Wouter Deweer met de vingertoppen in hoekschop te duwen. De druk van de bezoekers hield aan met in de 10′ opnieuw een poging van Marijn De Meulenaere na voorbereidend werk van Nicolaas Mulkers die op de doellijn gekeerd werd. Een doelpunt ging constant in de lucht en in de 11′ kregen de bezoekers dan toch loon naar werken, Niels Vandamme trapte een strakke voorzet richting tweede staander waar Marijn De Meulenaere klaar stond om de 0-1 onhoudbaar binnen te koppen. The Rangers hadden de controle over de wedstrijd en zetten de thuisploeg constant onder druk, op het halfuur verdubbelden ze dan ook hun voorsprong nadat Marijn De Meulenaere Ruben Depoorter voor doel had afgezonderd en Ruben de bal onhoudbaar in de hoek binnen schoot 0-2. Dat de bezoekers nog voor de rust niet verder uitliepen was hoofdzakelijk de verdienste van de steengoede doelman van de thuisploeg zo stopte hij in de 35′ met de voet de doorgebroken Marijn De Meulenaere af en in de 37′ had hij meeval dat een prachtig gekrulde vrije trap van Niels Vandamme dood viel op de kruising maar de rebound nam hij in extremis wel voor zijn rekening. De thuisploeg was welgeteld in de eerste helft één keer gevaarlijk maar ook doelman Dries pakte uit met een prima redding, ruststand 0-2.

Ook in de tweede helft hadden de bezoekers alles goed onder controle, de verdediging speelde sober maar zeer secuur en gaf niks weg, zelf creëerden The Rangers nog de beste en de meeste kansen, Nicolaas Mulkers dook in de 50′ alleen voor de plaatselijke doelman op die in extremis en met de voet redding bracht. Mede door de staat van het veld begon langzamerhand  de frisheid te ontbreken en begon de fysieke paraatheid door te wegen. De thuisploeg kwam in de 75′ dreigend opzetten met een center die via de bovenkant van de dwarsligger buiten ging. De bezoekers hadden naar het einde van de wedstrijd toe nog twee goede mogelijkheden om de voorsprong nog verder uit te diepen, in de 80′ mikte Marijn De Meulenaere op de counter nipt naast het doel en in de 85′ zette Marijn De Meulenaere als aangever Ruben Depoorter op weg naar doel, Ruben werd licht gehinderd in de grote rechthoek net voldoende waardoor hij zijn schot naast besloot. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was voor doelman “Lello” die een scherpe voorzet van de thuisploeg over de dwarsligger duwde.

Kapitein Yves Deceunninck was samen met de ganse ploeg blij dat een goed leidende gelegenheid scheidsrechter een einde aan de partij maakte na een dik verdiende zege voor de bezoekers.

The Rangers zitten met deze zege op schema om het beoogde doel de top vijf van de rangschikking te behalen te bereiken, ’t is nu kwestie om deze ingesteldheid en wedstrijd mentaliteit aan te houden.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon (46′ Lorenzo Maddelein), Yves Deceunninck, Dieter Naert, David Cnockaert, Wouter Deweer, Jens Verschoore, Ruben Depoorter, Kevin Messiaen (65′ Maarten Landuyt), Niels Vandamme (50′ Sven Strinckx), Nicolaas Mulkers en Marijn De Meulenaere.

Doelpunten: Marijn De Meulenaere en Ruben Depoorter.

Gele kaarten: Niels Vandamme.

Rode kaarten: nihil.