03-12-’16: The Rangers – Sparta De Mythe 2-1

Het is een nipte maar verdiende zege geworden voor The Rangers al stond de thuisploeg aan de rust eerder gevleid op voorsprong maar op basis van een betere tweede helft werd de overwinning geconsolideerd.

De bezoekers namen een vliegende start met in minuut één reeds een dot van een kans, het schot ging heel nipt voorlangs, de thuisploeg was meteen verwittigd, het antwoord volgde dan ook reeds in de 3′ met een center van David Lernout tot bij Jens Verschoore aan de tweede staander die de bal in doel schoot. Normaliter moet de thuisploeg nu blijven doordrukken maar ze lieten het tempo zakken en kozen voor de lange bal, een verkeerde keuze omdat dit spelpatroon veel makkelijker te verdedigen valt voor tegenstander. De bezoekers kwamen in de 17′ dan ook niet helemaal onverwacht en zeker niet onverdiend op gelijke hoogte na een snelle uitbraak werd de 1-1 ingeschoten. De thuisploeg bleef het tot aan de rust maar proberen met lange ballen in de hoop dat er ooit wel één goed zou vallen en in de 37′ was er een verre inworp nodig die tweemaal verlengd werd tot bij Dieter Naert om de 2-1 te scoren, meteen de eerder gevleide ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust een heel ander spelbeeld, de thuisploeg gooide het over een andere boeg, er werd nu wel vroeg druk gezet en ook de combinatie werd opgezocht, The Rangers hadden nu wel de volledige controle over de wedstrijd met een viertal glasheldere kansen als gevolg. In de 52′ trok Sven Strinckx de bal scherp voor doel en David Lernout kwam slechts een teen tekort om de bal in doel te werken. Een pegel van Sven Strinckx spatte in de 61′ open op de dwarsligger en de rebound werd door Kevin Messiaen centimeters naast gekopt. In de 70′ leek het dan toch wel te gaan lukken nadat David Lernout de aanval had opgezet om via enkele tussenstations bij Kevin Messiaen te belanden maar zijn schot werd in extremis door de bezoekend doelman met één handje gered. Daar het derde geruststellende doelpunt er maar niet kwam bleef het uitkijken naar een counter en in de 75′ moest kapitein Steven Cnockaert ten koste van een geel karton libero Aäron Ferret bijspringen die zich dreigde te verslikken in zijn dribbel, het was ook het enige moment in de tweede helft waarop er dreiging zou kunnen ontstaan hebben van de kant van de bezoekers, voor de rest had de thuisploeg alles goed onder controle. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd kwam er voor de thuisploeg in de 80′ toen een laag getrapte hoekschot tot tweemaal toe van de lijn gekeerd werd, de bal wilde er maar niet in en deze uiterst sportieve wedstrijd met een prima leiding van de scheidsrechter eindigde dan ook met een nipte maar verdiende zege voor de thuisploeg.

We mogen terugblikken op een voorbeeldige inzet van de thuisploeg en we onthouden vooral het betere spel van de tweede helft, een basis om op voort te breien.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Wouter Deweer, Yves Deceunninck (50′ Nicolaas Mulkers), Aäron Ferret, Niels Vandamme (46′ Maarten Landuyt), Jens Verschoore (50′ Sven Strinckx), Ruben Depoorter, Steven Cnockaert, Dieter Naert, David Lernout (70′ Lorenzo Maddelein) en Kevin Messiaen.

Doelpunten: Jens Verschoore en Dieter Naert.

Gele kaarten: Steven Cnockaert.

Rode kaarten: nihil.