02-12-’17: The Rangers – FC ’t Fonteintje Beveren Leie 4-1

The Rangers staan momenteel met veel vertrouwen te voetballen, de uitslagen de jongste weken liegen er niet om. De thuisploeg kende bovendien een droomstart door binnen de eerste twee minuten op voorsprong te komen, onder druk van de thuisaanvallers maakte een bezoekende verdediger een duidelijk handspel waarop de overigens voortreffelijk leidende scheidsrechter niet aarzelde om de bal op de stip te leggen, Gianni Demoen zette de strafschop feilloos om 1-0. De bezoekers ondergingen in de eerste helft de wet van de sterkste en zelf kwamen ze buiten een schotje in minuut 9 een halve meter naast niet in de buurt van doelman Dries. The Rangers waren duidelijk de meerdere maar maakten hierbij wel eens de fout om teveel in een trechter te spelen en te weinig de ruimte op de flanken te benutten. Op het halfuur noteerden we een vrije trap van Ruben Depoorter op het hoofd van Steven Cnockaert die zijn kopbal niet zonder moeite door de uitstekende bezoekende doelman uit de hoek zag gehaald. Op slag van rust was er dan nog een heerlijke combinatie in de grote rechthoek tussen Jens Verschoore en Jordi Vandamme door Jordi nipt voorlangs geschoten, ruststand 1-0.

De bezoekers kwamen duidelijk het best uit de kleedkamers na de rust, ze hadden de intentie om het tij te keren en het spel naar zich toe te trekken, eerst noteerden we in de 51′ nog een lob van David Lernout nipt over de dwarsligger, maar dan volgde een sterke 20 minuten van de bezoekers. De thuisploeg was in deze fase van de wedstrijd aangewezen op de counter, op het uur moest de goed mee voetballende bezoekende doelman een voorzet van Nicolaas Mulkers in 2 tijden stoppen. In de 65′ werd het overwicht van de bezoekers beloond met een doelpunt na een goeie combinatie en een onhoudbaar laag gekruist schot onder doelman Dries 1-1. De thuisploeg was meteen verwittigd en stilaan maar zeker slaagden ze erin om het evenwicht te herstellen en zelf achteraan alles goed op slot te houden. De ingekomen nieuwkomer Sandy Decaestecker testte in de 70′ een eerste keer met een hard schot de vuisten van de bezoekende doelman, gevolgd in de 71′ door een vrije trap randje backlijn van kapitein Steven Cnockaert die de bal met veel gevoel rond de muur krulde waarop de bezoekende doelman de bal uit de benedenhoek haalde. De thuisploeg ging in deze fase van de wedstrijd nu nadrukkelijker op zoek naar de winst en in de 80′ klommen ze terug op voorsprong, Nicolaas Mulkers bereikte met zijn goed getrapte hoekschop het hoofd van Wouter Deweer die vervolgens de bal in de voeten van Sandy Decaestecker kopte waarop Sandy van dichtbij de 2-1 binnen schoot. De veer was gebroken bij de bezoekers, de thuisploeg was terug heer en meester, de kous was dan ook helemaal af toen doelman Dries met een verre uittrap Sandy Decaestecker bereikte en deze met techniek en op snelheid alleen voor de bezoekende doelman verscheen die geen schijn van kans had tegen de plaatsbal van Sandy 3-1. Een sterke Alexander Kindt schotelde dan weer in de 88′ de bal voor aan Nicolaas Mulkers die hard in het zijnet schoot. Het orgelpunt in de wedstrijd was dan weer voor Lukas Duran die in de slotminuut een hoge verre voorzet van Timo Maertens aan de tweede staander dood maakte om vervolgens snoeihard binnen te schieten 4-1.

The Rangers zijn na een eerder aarzelende seizoenstart duidelijk op kruissnelheid geraakt, volhouden zo.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Yves Deceunninck (46′ Lukas Duran), Gianni Demoen, Ruben Depoorter, Niels Vandamme (60′ Timo Maertens), Wouter Deweer, Steven Cnockaert, Alexander Kindt, Jens Verschoore, Jordi Vandamme (46′ Nicolaas Mulkers) en David Lernout (60′ Sandy Decaestecker).

Doelpunten: Gianni Demoen, Sandy Decaestecker 2x en Lukas Duran.

Gele kaarten: Timo Maertens.

Rode kaarten: nihil.