02-09-’17: FC Tuquet Mouscron – The Rangers 2-0

Door de afwezigheid van getrouwe reporter, Rik, werd Aaron nog eens aangeduid als verslaggever van de wedstrijd van The Rangers.

Voor de eerste competitiematch van het seizoen trokken we richting Moeskroen. Daar ontving FC Tuquet ons met open armen want enkele jaren geleden kregen we daar een serieuze pandoering.

De eerste helft startte de thuisploeg bijzonder vinnig. Laten we gerust spreken van een overdonderende eerste kwartier van de Henegouwenaars. ‘Lello’ moest daarin tweemaal gevat tussenkomen op gevaarlijke schoten. In minuut 10 moest onze doelman zich toch omdraaien om een bal uit z’n netten te halen. Een bedoelde voorzet belandde vanop links in de winkelhaak. Na een kwartier herpakten The Rangers zich. In minuut 16 verstuurde ‘Kitn’ een gemeten voorzet naar de tweede paal. De communicatie tussen Gianni en Marijn liet het afweten en zo was de grote kans gaan vliegen. In de 20ste minuut noteren we wederom een mooie mogelijkheid. Kevin Messiaen doorbrak de defensie na een afgeketste bal en kwam zo alleen voor de doelman van de tegenpartij te staan. De lob ging een metertje boven de dwarsligger en de gelijkmaker kwam er dus niet. Vijf minuten later was het weer ‘Kitn’ die voor gevaar zorgde. Vanuit een scherpe, linkse hoek trapte onze linkerflank boven het doel. In minuut 26 werd het een warm standje voor het Waalse doel. Yves nam de verre vrije trap en dropte de bal in het zestienmetergebied. Na wat geharrewar over verschillende benen tackelde Steven de bal bijna in doel maar de bal hobbelde buiten langs de verkeerde kant van de paal. In de 28ste minuut kregen we een perfecte hoekschop, getrapt door Kevin, op het hoofd van Steven. De thuisdoelman haalde de kopbal met veel bravoure én klemvast uit de lucht. In minuut 32 waren de Walen nog eens aan de beurt. Na een mooie combinatie werd de bal door onze defensie afgeweerd over de achterlijn, de hoekschop nadien zorgde voor geen groot gevaar. De volgende noemenswaardige gebeurtenis kwam op het conto van Steven. In de 37ste minuut kreeg onze kapitein een vermijdbare, gele kaart na een discussietje met de scheids. In de 40ste minuut counterde Tuquet via hun snelle voorspelers. Lander kwam met een gevatte tackel tussen en het afgeschampte schot werd gestopt door ‘Lello’. In minuut 43’ kon de bal na een betwistbare fase, bijna in het voordeel van The Rangers, op de stip maar Marijn deed alle moeite van de wereld om recht te blijven en alsnog naar doel te trappen. Daarbij stopte de keeper het lichte schot omwille van de wankele houding. We gingen dus de koffiepauze in met een 1 – 0 achterstand. Een 1 – 1 was logischer en zeker niet onverdiend geweest.

De tweede helft werd de ploeg op heel wat plekken gewijzigd. De trainers overlegden en kozen voor de wissels hierboven weergegeven. De Rangers begonnen sterk, met veel inzet maar ook zonder groot gevaar. Na een kwartier haalde FC Tuquet echter terug de bovenhand. In minuut 62’ kaatste een schot van een thuisspeler af op één van onze verdedigers. De bal kwam in de voeten van een invaller bij de thuisploeg. Die kreeg heel wat tijd en schoot de bal vanop 20 meter hard en puik in de rechter winkelhaak. Lorenzo alias ‘Lello’ was ook bij de 2 – 0 kansloos. Vijf minuten later kregen wij, na een tijdje wachten, nog eens een kans. Invaller Sven trapte een lage voorzet richting de tweede paal. Kevin alias ‘Kitn’ kwam zo aan zet maar besloot naast met een soort van voorzetschot. In de 70ste minuut kreeg de thuisploeg een grote kans op de 3 – 0. ‘Lello’ kwam ver uit z’n doel daarop dribbelde een Moeskroense speler onze keeper en kwam zo ietwat schuin maar volledig alleen voor een leegstand doel. Daarop besloot die kerel onbegrijpelijk naast. In minuut 77 kwamen de Rangers bijna op 2 – 1 maar het schot van David Lernout strandde rakelings naast de linkerpaal. Tien minuten voor tijd krijgen we de tweede kaart van de wedstrijd. Maarten kreeg een terechte rode kaart nadat hij in een schermutseling om de bal domweg op een Moeskroense voet ging staan. Dit nadat het zwartwitte, bolvormige leer al een eind verderop lag. Het rode karton voor Maarten was een domme zet (dat weet hij ongetwijfeld ook) maar we moeten wat zalven want enkele minuten eerder had een thuisspeler ongewild op de linkervoet van Maarten gaan staan. Nadien kon Maarten al mankend nog wat doorspelen maar de frustratie was duidelijk nog niet weg. Dit eerder gebeurde voorval praat geheel de situatie zeker niet goed maar is zo ietwat verstaanbaarder. Zo gingen The Rangers verder met 10 tegen 11. In minuut 85’ waagde Wouter Deweer plots zijn kans. Vanop een verre afstand trapte hij een hard schot richting het doel. Jammer dat de bal nogal centraal getrapt was en de thuisdoelman zonder al te veel moeite de bal klemde. In de 87ste minuut pennen we het laatste gevaar van FC Tuquet neer. Een schot van net buiten het zestienmeter gebied ging voorlangs. In de laatste minuut pennen we dan ook het laatste gebied van The Rangers neer. Na een mooie doorsteekpass van Steven besloot Sven hard op doel maar ook ditmaal bracht de keeper redding. De scheids floot kort nadien de wedstrijd af met een 2 – 0 zege voor FC Tuquet.

We concluderen dat The Rangers zeker niet kansloos waren. Een doelpunt of zelfs twee waren zeker verdiend geweest. FC Tuquet was technisch én ook fysiek sterk maar veegde ons niet van de mat als enkele jaren terug (al was hun overwinning ook ditmaal niet gestolen). De inzet bij de bezoekers was groot en de sterkhouders waren ongetwijfeld: Steven, Kevin en Ruben. Als we op dit elan verder gaan en sommigen (waaronder ikzelf) de fysiek wat aanscherpen plus met het nodige vertrouwen aan de wedstrijd beginnen, kunnen de eerste punten van het seizoen niet lang uitblijven. Gegroet, Aaron.