02-04-’22: The Rangers 0-1 Derden Time Kortrijk

Dé topper van de speeldag tegen Derde Time Kortrijk was er één die zeker niet mocht verloren worden, wilden The Rangers hun titelkansen in eigen handen houden.

De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd. Ze lieten de bal goed rond gaan en zetten goed druk op de man in balbezit. Reeds in de 3e minuut was er al een schot die maar net naast de paal zoefde.
The Rangers waren op de counter aangewezen en in de 5e minuut was het bijna raak. Jammer dat Ruben zijn schot nog in extremis afgeblokt zag. De daarop volgende corner werd door ‘Vinnie’ recht op de doelman gedevieerd. In minuut 8 werd er een vrije trap door ‘Veste’ in de rechthoek gedropt. Daar kon Wouter de bal met het hoofd verlengen maar de bal passeerde de verkeerde kant van de paal.
De bezoekers hadden het meeste balbezit maar heel veel doelgevaar was er niet. Toch moesten ze in de 20e minuut normaliter op voorsprong staan. Een diepe bal in de rechthoek werd door hun spits perfect meegenomen. Gelukkig voor The Rangers plaatste hij de bal op de deklat in plaats van het lege doel. Toch werd het halfweg de eerste helft 0-1. Een ietwat gemakkelijk weggegeven vrije trap voor de 16 werd via een deviatie in de hoek geplaatst. Pech voor doelman Maarten die daardoor kansloos was.
In minuut 35 was er plots een luide schreeuw. De onfortuinlijke ‘Veste’ kwam slecht neer en zakte door zijn knie. Hopelijk valt de schade mee maar het seizoen zal er wel op zitten voor Jasper. Jammer. Ruststand 0-1

De 2e helft waren The Rangers erop gebrand om de scheve situatie recht te zetten. In minuut 50 kon Alex zich door zetten tot de achterlijn. Zijn voorzet kwam tot bij Wouter die in de draai de bal maar rakelings over de kruising plaatste. The Rangers zaten nu veel beter in de wedstrijd. Konden de bal langer in de ploeg houden en ook voor meer dreiging zorgen. Halfweg kwam Arne in balbezit. Hij zag zijn kans om een loeier naar doel te trappen. Pech, want de bal spatte uiteen op de deklat. Een kwartier voor tijd kon Jeffrey de bal recupereren op de flank. Hij infiltreerde in de rechthoek, kwam schuin voor de keeper maar zijn schot was iets te onbesuisd. Hier zat zeker meer in. De laatste 10 min namen The Rangers meer en meer risico’s om toch maar te scoren. Het was alle hens aan dek bij de bezoekers die soms op het randje af en met veel verbaal gelul probeerden stand te houden. Arne kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker maar hij kon een diepe bal niet genoeg plaatsen om de keeper in verlegenheid te brengen.
De wedstrijd werd met een 0-1 stand door de ref afgeblazen. Een ontgoocheling maar met deze mentaliteit moet er gewoon de laatste twee competitiewedstrijden voor een 6 op 6 gegaan worden en dan is de promotie altijd een feit. Wie weet valt er dan toch nog iets uit de lucht.Volgende week volgt er eerst nog een bekerwedstrijd tegen de leider uit 1e, Sportvrienden Waregem.Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Ruben Depoorter, Vincent Derveaux, Niels Vandamme (82’ Marijn De Meulenaere), Jasper Debeuckelaere (35’ Niels Azou), Gianni Demoen, Arne Lievens, Alexander Kindt (60’ Nicolaas Mulkers), Jasper Louage, Jeffrey Borry, Wouter Vandevijver (60’ Louis Vandermersch)Gele kaarten: Gianni Demoen, Jeffrey BorryRode kaarten: nihil