01-12-’18: The Rangers – SDJ Bellegem 1-4

Na drie overwinningen op rij staan The Rangers terug met de beide voeten op de grond en dit na een wedstrijd waarin de bezoekers iets feller waren in de duels en waarin het voor de thuisploeg allemaal iets minder was, de overwinning voor de bezoekers was dan ook volkomen terecht en verdiend.

Over de eerste helft hoeven we niet zoveel neer te pennen, er was doorlopend veel middenveldspel zonder rechtstreeks doelgevaar. In de 35′ viel er dan toch een scherpe aanval te noteren finaal besloten met een assist van Jordi Vandamme die Lucas Vandermersch bediende aan de tweede staak, het schot van Lucas ging centimeters naast. Terwijl iedereen zich klaarmaakte voor de rust verstuurde Niels Vandamme in de 44′ een diepe bal op Nicolaas Mulkers die in een passeerbeweging zijn belager verschalkte en deze laatste met de hand  de bal beroerde, de correct leidende scheidsrechter aarzelde niet om volkomen terecht overigens de bal op de stip te leggen, Guillaume Vanpeteghem zette de elfmetertrap feilloos om 1-0, meteen de ruststand na een kansarme eerste helft.

Van bij het eerste fluitsignaal voor de tweede helft was het meteen duidelijk dat de bezoekers bij de les waren, er werd hoger gespeeld met veel druk op de man in balbezit, deze aanpak loonde reeds in de 50′ met een schot die centraal werd ingeschoten 1-1. De bezoekers gingen meteen op hun elan door, ze hielden de thuisploeg in hun wurgreep en na balverlies op het middenveld werd de bal meteen in de rug van de thuisdefensie gedropt waardoor een bezoekende aanvaller alleen voor doelman Maarten verscheen die geen schijn van kans had tegen de 1-2. Het meesterschap van de bezoekers ging nog een tijde door tot de 77′ vooraleer de thuisploeg even kon tegenprikken met een schot van Gianni Demoen op aangeven van Lucas Vandermersch, schot door de bezoekende doelman  keurig gestopt. Even later en in de 79′ leek het erop dat de thuisploeg toch op gelijke hoogte zou komen maar de mooie kopbalgoal van Gianni Demoen werd terecht voor nipt buitenspel afgekeurd. De thuisploeg moest nu noodgedwongen nog meer offensieve risico’s nemen waarvan de bezoekers gretig gebruik maakten om de ruimte dat hen geboden werd te benutten en zo werd het in de 85′ na een afgeweerde hoekschop in de rebound via de rug van Yves Deceunninck de 1-3 binnen geschoten. De 1-4 in de slotminuut was dan ook niet meer dan een voetnoot.

De bezoekers hadden verdiend gewonnen daarover was iedereen het volmondig eens. Dit was meteen de laatste wedstrijd van de heenronde, de conclusie is dat we ook in de terugronde onze tenen zullen moeten uitkuisen en hard zullen moeten werken om het behoud in de hoogste reeks veilig te stellen. Komende week staat de competitieleider op het menu, het wordt ongetwijfeld een moeilijke opdracht maar de bal is rond en wie weet zit er terug geen stunt in, wij duimen alvast.

Speelden voor The Rangers:  Maarten Landuyt, Yves Deceunninck, Milan Huysentruyt ( 46′ Gianni Demoen), Ruben Depoorter, Niels Vandamme, Wouter Deweer ( 60′ Stijn Willems), Guillaume Vanpethegem, Alexander Kindt, Lucas Vandermersch, Nicolaas Mulkers en Jordi Vandamme.

Doelpunt: Guillaume Vanpetegehem.

Gele kaarten: Lucas Vandermersch en Yves Deceunninck.

Rode kaarten: nihil.