01-04-’23: RANGERS 4-2 Spar Zwevegem [BEKER]

Voor de achtste finale in de bekercompetitie kregen The Rangers bezoek van Spar Zwevegem uit een reeks lager. Maar in de beker kan er altijd van alles gebeuren.

Op een doorweekte grasmat probeerden The Rangers de wedstrijd meteen in handen te nemen. De bezoekers speelden afwachtend, loerend op de counter. In minuut 10 was erplots een te korte terugspeelbal van de Rangers defensie. Maarten kon eerst nog de poging verijdelen door tijdig uit zijn doel te komen. Doch de bal kwam in de voeten van een bezoekerdie van ver zijn kans waagde richting lege doel. Gelukkig kon Mathieu voor de doellijn met het hoofd redding brengen.
Op het kwartier dan toch het 1e thuis gevaar. Olivier kon zich op linksdoorzetten. Zijn center richting 2e paal werd door Wouter nipt over getrapt.In minuut 20 dan toch even schrikken. Opnieuw werd er een bal tekort teruggespeeld en deze keer nam de bezoeker het geschenk met veel dank aan om de 0-1 te scoren. The Rangers werden wakker geschud. Amper 1 minuut later speelde Niels de bal naar Olivier die Wouter perfect in het straatje stuurde. Wouter omspeelde de keeper om er 1-1 van te maken.
Net voor het halfuur een prima combinatie tussen Jeffrey en Marijn, die vervolgens Olivier aanspeelde. Zijn voorzet naar de 2e paal werd door Wouter van heel dichtbij toch nog over doel gegleden. In minuut 35 waagde Marijn ook eens zijn kans maar zijn schot werd met veel bravoure door de keeper gered. Ruststand 1-1

De 2e helft begonnen The Rangers vinniger. In minuut 50 gooide Niels een vrije trap voor doel. Jasper kopte door maar Marijn kwam een voetje te kort aan de 2e paal om binnen te werken.Op het uur recupereerde de bedrijvige Olivier de bal om vervolgens vanop 25m een streep in de winkelhaak af te vuren. Een echte beauty om er 2-1 van te maken.Amper luttele minuten later bediende de goed ingevallen Jordi Vinny op rechts. Zijn center werd door Wouter gecontroleerd om dan de bal overhoeks binnen te schieten. 3-1, klus geklaard dacht men. Maar halfweg de 2e helft kreeg een bezoeker teveel tijd om aan te leggen. Het schot werd eerst nog door Maarten gepareerd maar een bezoeker was alerter dan de verdediging om de 3-2 te scoren. The Rangers panikeerden niet. En in minuut 78 was er andermaal een vrije trap van Niels. De bal dwarrelde tegen de deklat waar captain Gianni attent was om de rebound hoog in doel te shotten. 4-2, meteen de eindstand.

The Rangers plaatsten zich al bij al vlot voor de kwartfinale die doorgaat op 6 mei. Deze keer wel een zwaardere klus want de leider en kampioen in spe uit 1e provinciale zakt af naar Grimmertinge.Speelden voor de Rangers: Maarten Landuyt, NielsVandamme, Mathieu Dochy, Vincent Derveaux, Dieter Naert (55’ Jordi Vandamme), Gianni Demoen, Marijn De Meulenaere, Jeffrey Borry, Jasper Louage, Olivier Dejonghe, Wouter Vandevijver (75’ Nicolaas Mulkers)Doelpunten: 2x Wouter Vandevijver, 1x Olivier Dejonghe, 1x Gianni DemoenAssists: Olivier Dejonghe, Vincent Derveaux, Niels VandammeGele kaarten: Jeffrey BorryRode kaarten: nihil